eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Több milliós kárt okozhat a rossz idő a Balaton-parti kempingeknek

Az elmúlt napok rossz időjárása miatt több száz vendég hagyta el a szálláshelyét a balatonfüredi és más kempingek területén - mondta az InfoRádiónak a hét balatoni kempinget üzemeltető K-M Condor 2000 Kft. ügyvezetője. Szalai Imre hozzátette: több milliós nagyságrendű kár is érheti a kempingeket.

Elmarad a tavalyitól az idei vendégforgalom: a hétvégén nagyon kevés magyar érkezett a balatoni kempingekbe, ám azok, akik előre leszervezték maguknak a szálláshelyet, el is foglalják azt, ha elégedetlenül is - mondta az InfoRádiónak a hét balatoni kempinget üzemeltető K-M Condor 2000 Kft. ügyvezetője.

Szalai Imre hozzátette: a hideg, esős időjárás beköszöntével több száz vendég hagyta el a kempingeket, csak a balatonfürediből kedden négyszázan távoztak, ami több milliós nagyságrendű bevételkiesést jelent.

A következő öt hétben még elérheti a vendéglétszám a jónak ítélt tavalyit, az időjárás azonban közbeszólhat: ha még egy hétvége olyan lesz, mint a legutóbbi volt, nincs esély a 2007-es eredmények megismétlésére - magyarázta a K-M Condor 2000 Kft. ügyvezetője.

Korábban a Balatontourist Zrt. elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a múlt héten, bár nem volt kánikula, egyre több vendég érkezett a Balaton környéki kempingekbe, üdülőházakba, az elmúlt napok esős, hideg időjárása azonban kis visszaesést hozott.

Polgár Tibor közölte: a vendégek egyelőre nem utaznak haza tömegével, a távolabbról érkezettek, külföldiek türelmesek, várják, hogy jobbra forduljon az időjárás, és csak akkor döntenek a korai távozás mellett, ha nincs javulás.

Ha huzamosabb ideig esős, hideg marad az idő, az gondot okozhat, adott esetben a tavalyi bázisszám alá eshet a Balaton-parti kempingekben eltöltött vendégéjszakák száma - tette hozzá a Balatontourist Zrt. elnöke.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×