eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Hamis a baba - szörföző bábuhoz riasztották a balatoni vízimentőket

Emberi testhez hasonló bábut kötözött valaki egy szörfhöz, majd riasztotta a balatoni vízimentőket. A mentés majdnem két órát vett igénybe. A szervezet szóvivője szerint keresik a bejelentőt, hogy kifizettessék vele az okozott kárt.

Valamikor a koraesti órákban érkezett egy bejelentés, amely szerint egy ismeretlen szörfös sodródik a Balatonban - elevenítette fel a történteket az InfoRádiónak Tar Mihály, a Balatoni Vízimentő Szolgálat szóvivője. Ezután riasztottuk a mentőhajókat.

A vízimentők a helyszínen azt tapasztalták, hogy valóban úszik egy szörf a vízen, és úgy nézett ki, mintha tényleg feküdne rajta egy ember. De amikor közelebb értek, kiderült hogy egy gumilabdából, egy nadrágból, egy pár cipőből és a nadrág kitömésére használt ruhából formázott bábuszerűség fekszik a szörfön - fejtette ki Tar Mihály. Megjegyezte: korábban nem történt hasonló eset.

A mentőhajók óradíja 32500 forint, amikor embert mentünk, nem számoljuk fel azt, de mikor eszközmentésről van szó, akkor igen. Most másfél órán keresztül volt kinn két hajó - mondta el a szóvivő. Szavai szerint szerencsére más riasztás nem volt ebben az időben, így mások élete nem került veszélybe.

A szóvivő elmondta azt is, hogy mivel rögzítik az összes bejelentést, így van esély arra, hogy az elkövető nyomára bukkanjanak. A hangfelvétel alapján ez sikerülhet. Ha a hívás nem fülkéből, hanem mobiltelefonról érkezett, akkor a rendőrség is meg tudja vizsgálni a hívó számot.

Onnantól kezdve már az ő dolguk, hogy megtegyék a szükséges lépéseket - jelentette ki a Balatoni Vízimentő Szolgálat szóvivője.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

Hol tart a Magyar Bankszövetség digitalizációs javaslatának implementációja? Pontosan hogyan kell értelmezni a 15 perces lakáshitel koncepcióját? Milyen pozitív, hosszú távú hatása lehet a júniusban induló otthonfelújítási támogatási programnak, és milyen gyermekbetegségek ütközhetnek ki a megvalósítás közben? Milyen hatást gyakorol a CSOK Plusz a lakáshitelezésre, meddig lehet fenntartani a jelenlegi kamatszinteket, ha nem csökkennek a hosszú oldali hozamok, és hol van az AI jelenlegi helye a lakossági bankolásban? Többek között ezekről a kérdésekreől beszélt Becsei András, az OTP vezérigazgató-helyettese, a Magyar Bankszövetség alelnöke a Portfolio Checklist podcastjéban, amelyet a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdióban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×