eur:
389.25
usd:
360.86
bux:
68474.79
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A miniszterelnök "11-esekkel" megnyerné a következő választásokat

Gyurcsány Ferenc szerint a szocialista párt megnyerheti a parlamenti választásokat két év múlva, mert addig képesek lesznek bebizonyítani az országnak, hogy jó az, amit a kormány csinál. Az emlékezetes Milan-Liverpool Bajnokok Ligája döntőt hozta fel példának, ahol az olasz csapat három nullra is vezetett, a trófeát mégis az angol csapat nyerte el végül tizenegyesekkel.

Gyurcsány Ferenc szerint a szocialista párt megnyerheti a parlamenti választásokat két év múlva, mert addig képesek lesznek bebizonyítani az országnak, hogy jó az, amit a kormány csinál.

A miniszterelnök a közszolgálati televízió Az este című műsorában szerdán késő este érvelt amellett, hogy bár az ellenzék most jelentős előnyben van a népszerűség terén, azért az MSZP-nek megvan az esélye a választási győzelemre.

Erre az emlékezetes Milan-Liverpool Bajnokok Ligája döntőt hozta fel példának, ahol az olasz csapat három nullra is vezetett az első félidő végén, a meccset és ezzel a trófeát mégis az angol csapat nyerte el végül tizenegyesekkel.

A miniszterelnök élesen kritizálta az ellenzéket, amelynek az "Európában is visszatetszést keltő brutalitása" akadályozott meg szerinte az elmúlt két évben egyes átfogó szerkezeti átalakításokat.

Szerinte a kormányzat és a Fidesz gazdaságpolitikája között az a két alapvető különbség, hogy az ellenzéki párt (és egyes gazdasági szakértők) a következő években csökkentenék a szociális ellátások szintjét, és nem tartják követendőnek az elfogadott konvergencia-pályát.

A szocialisták viszont elkötelezettek a szociális ellátások szintjének legalább is a megőrzésében, ezen belül a nyugdíjak svájci indexálási rendszerének megtartásában. Ugyancsak pártja szociális érzékenységére hivatkozva utasította el Gyurcsány Ferenc a minimálbér alatti jövedelmek esetleges megadóztatásának lehetőségét is. A konvergencia-pálya feladása pedig sokat rontana az ország nemzetközi megítélésében - figyelmeztetett a miniszterelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×