eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megkezdődött a móri bankrablás büntetőpere - képgaléria

Részben elismerte bűnösségét a móri bankrablás vádlottja, az ügy büntetőperének első napján, a Fejér Megyei Bíróság előtt. A bűncselekmény elkövetésével vádolt Weiszdorn Róbertet előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen társtettesként elkövetett emberöléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével vádolják. A büntetőeljárás korábbi gyanúsítottja, N. László még korábban öngyilkos lett a cellájában.

Részben elismerte bűnösségét a bíróság előtt az a 35 éves férfi, akit azzal vádolnak, hogy részt vett a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablásban 2002. május 9-én.

Weiszdorn Róbert a bíróság előtt azt mondta: ott volt Móron, részt vett a rablásban, de nem ölt meg senkit a bankfiókban. Ezzel szemben az ügyészség több emberen társtettesként elkövetett emberöléssel vádolja.

Az ügyészség szerint a férfi volt az, aki megölte a bank biztonsági őrét. A vádlott ezzel szemben azt állította a bíróság előtt, hogy társa, N. László a bankfiókba belépve átadott neki egy fegyvert. Beléptek a pénzintézetbe, majd felszólította a bankban lévőket, hogy maradjanak nyugton. A biztonsági őr ekkor a fegyveréhez nyúlt. Weiszdorn Róbert szerint ekkor sült el a fegyver a kezében, de tagadta, hogy célzott lövést adott le az őrre.

Hozzátette: ezt követően társa azt mondta, hogy fújja le festékkel a kamerákat és tegye ki a bejáratra a műszaki okok miatt zárva feliratú táblát. A férfi azt állítja: ezt követően a bejáratnál maradt, és elküldte a pénzintézetbe éppen bemenni szándékozó ügyfeleket.

Szólt arról is, hogy kiabálást, majd nyöszörgést hallott az épületből. Később a társa kezébe adta a bank kulcsát, bezárták az ajtót, és elmentek. Azt mondta: ha tudta volna, hogy ez történik, akkor megakadályozta volna.

A férfit és társát a rendőrség tavaly februárban vette őrizetbe. A hatóság megtalálta a bankfiókban használt fegyvereket is.

Az őrizetbe vétel után nem sokkal N. László - akit nemcsak a móri, hanem más fegyveres bűncselekmények elkövetésével is meggyanúsított a rendőrség - a cellájában öngyilkos lett. A Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly decemberben fejezte be a nyomozást, vádat pedig idén áprilisban emelt az ügyészség.

A rendőrség korábban Hajdú Lászlót és Kaiser Edét vádolta meg a bűncselekmény elkövetésével. A bíróság Kaiser Edét életfogytigtartó szabadságvesztésre, társát pedig 15 év fegyházbüntetésre ítélte. A két férfi most a perújításra vár.

Weiszdorn Róbert ellen a vád ugyanaz, mint Kasier Ede esetében volt, ezért feltehetőleg hasonló lesz a büntetés is. Az ügyészség egyébként nyolc szakértő és 32 tanú meghallgatását indítványozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×