eur:
401.07
usd:
366.62
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta

Atomkatasztrófa Ukrajnában - alaptalanok a szóbeszédek

Álhír, hogy Ukrajnában atomerőmű-baleset történt és ez veszélyeztetné Magyarországot - jelentette ki a katasztrófavédelem szóvivője, miután elterjedt, hogy keleti szomszédunknál nukleáris baleset következett be. A szóbeszéd alapját az adhatja, hogy a csehországi Dukovanyban működő atomerőműben kedden emberi hiba miatt vészleállás történt.

Álhír, hogy Ukrajnában atomerőmű-baleset történt és ez veszélyeztetné Magyarországot - jelentette ki a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek szerdán, miután több megyében elterjedt, hogy keleti szomszédunknál nukleáris baleset következett be.

A szóbeszéd nem igaz, alapját az adhatja, hogy a csehországi Dukovanyban működő atomerőműben kedden emberi hiba miatt vészleállás történt, de az csak áramszünetet okozott - szögezte le Dobson Tibor, hozzátéve: a leállás a lakosság számára veszélyt nem jelentett.

Az MTI tudósítója szerdán arról számolt be, hogy több záhonyi kamionsofőr arról beszél: Ukrajnában atomerőmű-baleset történt, s az Magyarországra is veszélyt jelent. Egy nappal korábban Bács-Kiskun megyében voltak hasonló híresztelések.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezután közölte: a szóbeszédnek nincs igazságtartalma, mérőrendszerek sem jeleztek normális sugárzástól eltérő értékeket.

Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×