eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Hibás kegyelmi kérvény a volt kisgazda képviselő ügyében - lapszemle

Elírta a Fővárosi Bíróság bírája a vesztegetésért elítélt Székely Zoltán egykori kisgazda képviselő kegyelmi kérvényét - írja a Népszabadság. A fölterjesztésben Székely úgy szerepel, mintha emberölés bűntettében marasztalták volna el.Az ügyben eljáró ügyvéd okirat-hamisításért tesz feljelentést. Lapszemle.

Elírta a Fővárosi Bíróság bírája, a móri ügyben is eljáró Varga Zoltán a vesztegetésért elítélt Székely Zoltán egykori kisgazda képviselő kegyelmi kérvényét - olvasható a Népszabadságban. A fölterjesztésben Székely úgy szerepel, mintha emberölés bűntettében marasztalták volna el. A köztársasági elnökhöz eljuttatott kegyelmi kérvényhez mellékelt kísérőlevél úgy fogalmaz: "több emberen, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt" volt folyamatban eljárás a volt képviselő ellen. Az ügyben eljáró ügyvéd okirat-hamisításért tesz feljelentést.

Eddig egyetlen közlekedési és környezetvédelmi nagyprojekt támogatási kérelmét sem nyújtotta be az Európai Uniónak a Bajnai Gordon gazdasági és fejlesztési miniszter felügyelte Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - írja a Magyar Nemzet. A programokról - köztük a budai Vár felújítása, a 4-es metró, a villamospályák, az elkerülő utak megépítése - még 2005-ben született kormányhatározat, és azóta több milliárd forintot költöttek el az előkészítésükre.

Hétemeletes háznak kellene állnia Kispest központjában már három éve. A háromszintesre tervezett mélygarázs gödre már 2004-ben elkészült, azóta semmi nem történt - számol be róla az Index. Az első beruházót felszámolják, a második perek és a szomszéd parkoló eladása miatt nem tudott építkezni eddig a kispestiek által gúnyosan új bányatónak hívott telken. Most viszont azt ígérik, két héten belül elkezdik a gödör eltüntetését, és 2009 őszén már át is adják az épületet.

Szakértők szerint 2050-ig több mint kétszeresére nőhet a fogyasztás a világon, de itt a tudományos megoldás: izomsejteket akarnak fogyasztási céllal tenyészteni a laborokban - olvasható a Világgazdaságban. Csak az Egyesült Államokban óránként egymillió csirke fogy el, ezt a tempót a növekvő kínai és indiai fogyasztás mellett aligha lehet tartani. Öt évvel ezelőtt ausztrál kutatók már bemutatták a lehetséges jövőt: egy három centiméteres steaket sütöttek, a szükséges "húst" egy béka izomsejtjeiből állítottak elő, az egészet flambírozva tálalták. Az izomsejteket tápoldatban tenyésztették ki. A hús mesterséges előállításának ügye ezzel a szimbolikus gesztussal került a nyilvánosság elé, de például Magyarországon eddig nem foglalkoztatott különösképpen senkit sem.

Nemcsak a demokrata elektorokért folytatott versenyben, de a fogadási piacon is lemaradt Hillary Clinton: az Intrade politikai határidős piacán játszók 7,9 százalékos valószínűségre taksálják győzelmét - írja a Napi Gazdaság. A Sportingbetnél 15 a 2-höz adják a jelöltségét, amit riválisa, Barack Obama a keddi utolsó két elektori szavazással akár meg is szerezhet, de a végső szót valószínűleg az augusztusi pártkonvenció mondja ki. Az összes államban szerzett voksok terén ugyanis egyelőre Clinton vezet.

Aki már elérte a nyugdíjkorhatárt, joggal gondolhatja, hogy neki ugyanúgy személyre szabott ajánlatok kellenek, mint a fiataloknak. Így van ez a bankszámlákkal kapcsolatban is, az egyéni igényekhez, egyéni ajánlatok szükségesek, amire már több pénzintézet is felkészült, különleges ajánlatokkal várják a nyugdíjasokat, ezeket a Pénzcentrum vette számba.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×