eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vizsgálják Juhász Ferenc villájának felújítását

Vizsgálatot indít Szekeres Imre, a honvédelmi tárca vezetője annak a cégnek a minisztériumi megbízásairól, amely felújította Juhász Ferenc MSZP-elnökhelyettes luxusvilláját - írja a Magyar Nemzet. Lapszemle.

A Népszabadság arról ír, hogy most már biztosnak látszik, ha nem lesz is rekordtermés, de a tavalyi pocsék évinél jóval több magyar gyümölcs terem. Ez óhatatlanul lejjebb viszi a fagyos 2007-estől az egekbe szökő árakat - bár ebből ma még kevés látszik.

Az olcsóbb gyümölcs azonban csak egy jó hír a sok rossz között. A szakemberek véleménye ugyanis egyöntetű abban, hogy a világméretű élelmiszerár emelkedés visszafordulására rövid időn belül nem lehet számítani.

A Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézetének szakértői úgy vélik: az élelmiszerárak növekedése nem átmeneti jelenség, drága marad az élelmiszer, de egy határ után a tendencia megtorpan. A magyar árak ugyanis sok agrárországot ösztönöznek arra, hogy növeljék a termelést, ez a kínálat növekedésén keresztül az árak csökkenését vonja maga után.

A kutatók szerint az élelmiszer árak hosszabb távon stabilizálódnak a piacon. Egy jelentés szerint a sertés- és marhahús ára az előző tíz évhez képest 20 százalékkal magasabban áll be, a búza és kukorica 40-60, a cukor 30 százalékkal drágul a következő évtizedben.

A Magyar Nemzet információi szerint vizsgálatot indít Szekeres Imre, a honvédelmi tárca vezetője annak a cégnek a minisztériumi megbízásairól, amely felújította Juhász Ferenc MSZP-elnökhelyettes luxusvilláját. A Toma-Bau Zrt. ugyanis százmilliós megrendeléseket nyert el Juhász honvédelmi minisztersége és lakásépítése idején.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy Juhász fizetett-e a villa teljes körű átépítéséért és felszereléséért. A Fidesz hatalmi visszaélést gyanít, és állásfoglalást kért a jelenlegi honvédelmi minisztertől.

Az MSZP mostani elnökhelyettese elismerte, hogy a társasággal végeztették el a munkát, de arra hivatkozott, hogy a Katonai Biztonsági Hivatallal egyeztetve minden HM-vezető ezzel a céggel újíttatja fel a szolgálati és magánlakását. Azt azonban nem árulta el, hogy fizetett-e a villa teljes körű átépítéséért és felszereléséért.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×