eur:
389.4
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vadkender-termesztő osztrákok a Szigetközben

Két osztrák állampolgárt - egy nőt és egy férfit - vett őrizetbe a rendőrség kábítószerrel történő visszaélés megalapozott gyanúja miatt kedden a Győr-Moson-Sopron megyei Halásziban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint az osztrákok kétszintes családi házat béreltek a szigetközi településen. A felső szint egyik szobáját nagyüzemi vadkender-termesztésre alkalmas speciális eszközökkel, öntöző és szellőző berendezésekkel rendezték be.

A szoba ajtaját alig lehetett kinyitni, annyira tele volt zsúfolva a növényekkel. A legkisebbek 40 centiméteresek voltak, a termetesek a másfél méteres magasságot is elérték. A rendőrök mintegy 100-130 tő vadkendert foglaltak le, amely nagy mennyiségű kábítószer-termesztésre és értékesítésre enged következtetni - közölte a sajtóügyeletes.

Az őrizetbe vett osztrák állampolgárok kihallgatására a bérelt ház és a gyanúsítottak által használt gépkocsik ellenőrzését követően kerül sor.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×