eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Új kifutót kaptak az emberszabásúak

Új, tízszeresére növelt kifutót kaptak a Fővárosi Állatkert gorillái és orangutánjai. Az emberszabásúak már tesztelték a területet a közönségtől elválasztó páncélüveget.

Morgással üdvözölhette Golo, az ezüsthátú vezérhím az Állatkert új gorillakertjét, amelyet a napokban mutattak be a sajtónak. Az emberszabású majmok, azaz a gorillák és az orangutánok ugyanis új kifutót vehettek birtokba kedden.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője elmondta, hogy a gorillák kifutója tízszer akkora, mint a korábbi volt: alapterülete összesen 1300 négyzetméter. A területet nem rácsok, hanem vizesárok és páncélüveg választja el a közönségtől.

Hanga Zoltán hozzátette, hogy az ablakok gorilla- és orangután-biztosak, ugyanis négy rétegből összeragasztott, 50 milliméter vastag, esetenként több tonna súlyú üvegtáblákból állnak.

Az orangutánok 500 négyzetméteres új kifutójában számos mászókát helyeztek el az Állatkert munkatársai. Hanga Zoltán közölte, hogy egy mászókát a kifutón kívülre, a közönség számára hozzáférhető helyen is felállítottak, főleg a gyerekek számára.

A majmok egyelőre azonban még nem reagálnak a velük szemben kapaszkodó gyerekekre, inkább új helyük belakásával vannak elfoglalva.

Az emberszabásúak új kifutóival egy időben nyitották meg a Nagyszikla sétányait. Az 1912-ben épült, 34 méter magas műszikla sétaútjait műszaki állapotuk romlása miatt zárták le. A második világháború óta először mehetnek fel a látogatók ezekre az ösvényekre. Újdonság még, hogy ismét üzemel a Nagyszikla oldalában található Tejcsarnok is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×