eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ön tudja már, mit csinál a hosszú hétvégén? - programajánló

Táncház a Hősök terén, dzsesszhíd a Vigadónál, este pedig tűzijáték - csak néhány a kormány május elsejei programjaiból. Budai Bernadett kormányszóvivő az InfoRádiónak elmondta: az idei rendezvények 76 millió forintba kerülnek.

A Hősök terén folyó programok elsősorban a tánc köré szerveződnek: napközben tíz táncegyüttes lép majd fel, különböző nemzetiségek táncait, szalon- és modern táncokat tanítanak neves tanárok, óránként váltva egymást. Összesen több mint 200 fellépő gondoskodik a térre látogatók szórakoztatásáról - mondta az InfoRádiónak Budai Bernadett kormányszóvivő.

Az ország legnagyobb, 14 méter magas májusfáját ugyancsak a Hősök terén állítják fel. Ezt, az Európai Uniót jelképezendő, tizenkét kisebb fa veszi majd körül - tette hozzá Budai Bernadett.

A Műcsarnok mellett a népművészet mesterei - dísztárgy-, baba- és gyermekjáték készítő szakemberek - mutatkoznak majd be a nap folyamán, a kicsik pedig néprajzkutatóktól hallhatnak a májusi népszokásokról - közölte a kormányszóvivő. Az ünnepségsorozat este fél 9-kor negyedórás tűzijátékkal zárul majd - fűzte hozzá Budai Bernadett.

A Vigadó tér csütörtökön a dzsesszé: délelőtt 11-től egészen éjjel fél 1-ig zajlanak majd itt az Európa Jazzhíd elnevezésű rendezvény koncertjei, olyan fellépőkkel, mit a Babos Quartet, a Szakcsi Trió vagy a Modern Art Orchestra - közölte a kormányszóvivő.

A május 1-jei programok megszervezésére és lebonyolítására idén 76 millió forintot fordít a Miniszterelnöki Hivatal, ez nagyjából megegyezik a tavalyi összeggel - jegyezte meg Budai Bernadett, hozzátéve: békés ünnepre számítanak.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Az OpenAI hétfőn mutatta be az új, egészen elképesztő képességekkel bíró GPT-4o AI-modelljét: valós időben beszél, fordít, lát minket, okosabb, gyorsabb, frissebb a tudása. Az új képességeknek hála gyakorlatilag emberi módon kommunikálhatunk a modellel, ami amellett, hogy lenyűgöző, egy picit azért már megint ijesztő is. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×