eur:
387.61
usd:
356.93
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Így közlekedhet a hosszú hétvégén

A hosszú hétvégén módosul a MÁV-START, a BKV és a Volán-társaságok menetrendje is. A vonatok csütörtökön és pénteken az ünnepnapi, míg a BKV-s járatok 1-jén a vasárnapi, 2-án pedig a szombati menetrend szerint közlekednek. A Volán-buszokon szerdán és vasárnap lesz több az utas, ezért érdemes elővételben megváltani a jegyeket.

Április 30-án, szerdán a pénteki, május 1-jén, 2-án és 3-án pedig ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a MÁV-START Zrt. járatai - közölte a társaság szóvivője. Balogh-Fazekas Anita hozzátette: május 4-étől, vasárnaptól, már a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A vonatok a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon, szükség esetén, több kocsival közlekednek. Mentesítő vonatok nem szerepelnek a menetrendben, ám indokolt esetben ilyen járatok is indulhatnak majd - emelte ki a szóvivő, hozzátéve: a társaság folyamatosan figyelemmel kíséri a zsúfoltságot

A vasúttársaság azt javasolja, hogy az utasok a menet- és helyjegyeket elővételben váltsák meg, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése végett - fűzte hozzá Balogh-Fazekas Anita.

BKV-s változások

A BKV járatai május 1-jén a vasárnapi, 2-án pedig a szombati, míg 3-án és 4-én már a megszokott hétvégi menetrend szerint közlekednek - tájékoztatta az InfoRádiót a közlekedési társaság szóvivője.

Kiricsi Karola hozzátette: a május 1-jei, az uniós csatlakozás évfordulójára szervezett rendezvények miatt a Hősök tere környékén megnövekszik a gyalogosforgalom, ezért az erre közlekedő járatok néhány perces késéssel közlekednek majd.

A tűzijáték idejére, 20 óra 30-tól negyed órán át lezárják majd az Olof Palme sétányt és az Állatkerti utat, ez idő alatt a 75-ös és a 79-es trolibuszok a műjégpályánál várakoznak majd. Ha a lezárás hosszabb ideig tart, a járatok terelésére is számítani lehet - közölte a BKV szóvivője.

A csütörtöki ünnepi rendezvények a Ferihegyi utat is érintik, amelyet a Pesti úttól a Gyökér útig egész napra lezárnak - fűzte hozzá Kiricsi Karola, aki elmondta: a BKV a hétvégén nem állít forgalomba plusz járatokat.

A közlekedési társaság szóvivője megjegyezte: csütörtökön, egy sportesemény miatt, a 26-os autóbuszok reggel 9 óra 15-től és délután háromig csak a Szigeti bejáró és a Zenélő kút megállók között szállítják az utasokat.

Módosul a Volán-menetrend is

A Volán-társaságok járatai május 1-jén, 2-án és 3-án a munkaszüneti napokon, míg 4-én a hetek első munka- és iskolai napját megelőző munkaszüneti napokon megszokott menetrend szerint közlekednek - mondta az InfoRádiónak a Volán Belföldi Szolgáltatástervezési Irodájának vezetője.

Kameniczky Ákos szerint, mivel április 30-án, szerdán, és május 4-én, vasárnap nagyobb lesz a forgalom az átlagosnál, az utasoknak érdemes elővételben megváltaniuk jegyeiket.

A Volán Belföldi Szolgáltatástervezési Irodájának vezetője hozzátette: ha elővételben sok jegy kel el, mentesítő járatokat is indítanak.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×