eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Nyolcvanötmillió forintos áfa-csalás zakóval

Nyolcvanötmillió forintos áfa-csalással gyanúsít három vállalkozást a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala. Az érintett cégek öltönyök és zakók eladásáról szóló, valótlan tartalmú számlákat állított ki 400 millió forint értékben.

Nyolcvanötmillió forintos áfa-csalással gyanúsít három vállalkozást a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala - közölte a nyíregyházi központtal működő szervezet sajtóreferense kedden az MTI-vel.
Bordásné Jánvári Regina elmondta, hogy az ügyben érintett két péceli vállalkozás öltönyök és zakók eladásáról szóló, valótlan tartalmú számlákat állított ki 400 millió forint értékben egy nyíregyházi cégnek.
Valóságos áru- és pénzmozgás nem történt, a fiktív bizonylatok alapján viszont a nyíregyházi vállalkozás több mint 85 millió forint áfát igényelt vissza. Az adóhivatal 55 millió forintot ki is fizetett a Szabolcs megyei cégnek, az összeg további részének kiutalását viszont megtagadta - közölte a sajtóreferens. Az ügyben csalás elkövetésének megalapozott gyanújával indult eljárás, egy közreműködőt gyanúsítottként már ki is hallgattak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×