eur:
387
usd:
356.26
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

MSZP: A frakció is készül a kisebbségi kormányzásra

A szocialista párt egyeztetésre van kényszerítve, ezért remélik, hogy a jövőben a parlamentben olyan javaslatokat tudnak tenni, amelyek elnyerik az SZDSZ, a Fidesz és az MDF támogatását - hangzott el a kisebbségi kormányzás miatt a napi munkát átalakító frakció tegnapi ülésén.

A kisebbségi kormányzás miatt a frakció napi munkájának átalakításáról esett szó az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának keddi budapesti ülésén. A frakcióülésen történtekről Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes tájékoztatta az újságírókat.

A politikus kiemelte, ahhoz, hogy felkészüljenek az önálló szocialista kormányzásra, a frakciószabályzat kiegészítésére, pontosítására lesz szükség. Kérdésre válaszolva hozzátette: ez nem jelent szigorítást.

Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy a frakció arra kéri a kormányt, a szélesebb körű, társadalmi és civil partnerekkel történő egyeztetésen jobban vegye igénybe a képviselők munkáját.

Egy másik kérdésre válaszolva az MSZP politikusa úgy fogalmazott, a szocialista párt egyeztetésre van kényszerítve, ezért remélik, hogy a jövőben a parlamentben olyan javaslatokat tudnak tenni, amelyek elnyerik az SZDSZ, a Fidesz és az MDF támogatását.

Ugyancsak kérdésre válaszolva Mesterházy Attila azt mondta, a frakcióülésen nem volt szó a betegségük miatt képviselői tevékenységüket nem gyakorló frakciótagok pótlásáról.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×