eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Közép-Európa-rali: nem volt engedély bizonyos versenyszakaszokra

Fodor Gábor távozó környezetvédelmi miniszter szerint büntetést érdemelnek a Közép-Európai-rali szervezői, a Közép Duna-völgyi Környezetvédelmi Felügyelőség azonban még vizsgálja az ügyet. A verseny ugyanis több védett területen haladt át, ahol a versenyzéshez a szervezők nem rendelkeztek jogerős engedéllyel.

Egy hónapon belül zárulhat le a Közép Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség vizsgálata a nemrég rendezett Közép-Európa-rali esetleges természetkárosítása ügyében - mondta az InfoRádiónak Gyapjas József, a felügyelőség igazgatója. Hozzátette, a vizsgálat tárgya az is, hogy kell-e egyáltalán bírságot kiszabni a szervezőkre.

"Egy cselekmény miatt egyféle bírságot szabhatunk ki. Mérlegelnünk kell, hogy nem jogerős engedély birtokában végzett tevékenység miatt, környezetkárosítás miatt, vagy egyáltalán kiszabjunk-e bírságot. Folyamatban lévő ügyről van szó, így elég korlátozott mértékben lehet nyilatkozni róla" - jelentette ki.

A verseny ugyanis több, az Európai Unió által védett Natura 2000-es területen haladt át, ahová a szervezők be is szerezték a versenyzéshez szükséges engedélyeket az érintett hatóságoktól, ám azok a verseny kezdetéig nem emelkedtek jogerőre, mivel ez az engedély a kiadását követő 15 napig még megtámadható.

Fodor Gábor, távozó környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerint a szervezők büntetést érdemelnek.

"Nekem ez a meggyőződésem, de erről nyilván majd az utódomnak kell majd rendelkeznie. De ez a példa nagyon jó arra, hogy világossá kell tenni: a szervezők büntetésre kell, hogy számítsanak, mert nem lehet büntetés nélkül jogszabályokat megszegni" - hangsúlyozta a távozó miniszter

A Magyar Nemzet információi szerint az eseményt szervező Első Sportmenedzser Iroda Kft. 4 héttel az esemény előtt kezdte meg az engedélyek beszerzését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×