eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Kóka a Szabad Kezdeményezések Körének alapítóival találkozott

Kóka János, az SZDSZ elnöke kedden Budapesten találkozott a Szabad Kezdeményezések Körének alapítóival. A találkozón a felek egyetértettek abban, az SZDSZ csak érdemi szervezeti és tartalmi megújulás után remélheti, hogy a társadalom szélesebb rétege támogassa a pártot.

Kóka János, az SZDSZ elnöke kedden Budapesten találkozott a Szabad Kezdeményezések Körének alapítóival - tájékoztatta az SZDSZ Szabad Kezdeményezések Köre az MTI-t. A közlemény szerint a találkozón a felek egyetértettek abban, az SZDSZ csak érdemi szervezeti és tartalmi megújulás után remélheti, hogy a társadalom szélesebb rétege támogassa a pártot.

A megbeszélésen szóba került az SZDSZ következő hónapokban követendő stratégiája, az MSZP külső támogatásának feltételei. Szabadai Viktor, a Szabad Kezdeményezések Körének egyik kezdeményezője kifejtette, hogy a kör tevékenységét az SZDSZ többi tagozatához hasonlóan a párt szervezeti keretei között kívánja végezni. A kommünikében szerepel, hogy a Szabad Kezdeményezések Köre a jövő héten Fodor Gáborral egyeztet.

Szabadai Viktor, az SZDSZ budapesti választmányának elnöke az elmúlt héten "barátaival és politikustársaival" kezdeményezte az SZDSZ legújabb országos tagozatának, a Szabad Kezdeményezések Körének megalakítását.

Szabadai a kezdeményezés bejelentésekor azt mondta, a kör azzal a céllal alakul, hogy tömörítse azokat, akik érdemi változásokat akarnak a liberális pártban. Azt is fontos feladatnak nevezte, hogy átfogó pártstratégiát dolgozzanak ki 2010-ig. A liberálisok fővárosi választmányi elnöke nem árulta el, kik a tagozat tagjai, csak annyit mondott, néhány éve egy társaság "egymásra talált az SZDSZ-en belül" és most jutottak el addig, hogy formalizálni akarják a működésüket. Hozzátette: 15 fővel alakulnak meg és mindenkit várnak, aki szeretne velük együtt dolgozni.

A liberálisok fővárosi választmányának elnöke a tagozat megalakítását indokolva azt mondta, az SZDSZ mai állapotában nem hasonlít arra a pártra, amely a rendszerváltás egyik letéteményeseként került be a köztudatba. A koalícióból történő kilépés kapcsán az SZDSZ-en belül sok energia szabadult fel - kommentálta akkor a bejelentést Kóka János. Az SZDSZ elnöke a felszabadult energiáknak tulajdonította a Szabad Kezdeményezések Köre magalakításának szándékát. A pártelnök azt is közölte: örül a kezdeményezésnek, és konzultációra hívja a csoport tagjait az SZDSZ székházába.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×