eur:
399.19
usd:
363.92
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Csütörtöktől nincs kibúvó a bírság alól

Május 1-jétől már alkalmazza a rendőrség az objektív felelősség elvét, azaz szabálysértés esetén, ha máson nem tudja, a járművezetőn hajtja be a bírságot.

A jogszabály szerint a gépjármű üzemben tartója felelős azért, ha a jármű vezetője túllépi a megengedett legnagyobb sebességet, nem tartja be a vasúti átjárón történő áthaladás vagy a megállás és várakozás szabályait - mondta az InfoRádióban az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője.

A gépjármű üzembentartója csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a járművet ellopták tőle, illetve, ha az autó használója elismeri, hogy a szabálysértéskor ő vezette az autót - tette hozzá Jámbor István.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×