eur:
387.33
usd:
356.49
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

A következő BKV-sztrájk már többnapos lesz

Ismét eredménytelenül zárult az egyeztető tárgyalás a BKV és szakszervezetei között - mondta Nemes Gábor, a cégnél muködő sztrájkbizottság szóvivője. Hozzátette: a felek döntöttek egy munkabizottság létrehozásáról, amely a szakszervezetek javaslatainak megvalósíthatóságát fogja vizsgálni.

Nem jött létre megegyezés a BKV vezetősége és a szakszervezetek képviselői között a keddi tárgyaláson sem.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az InfoRádióban elmondta: annyi előrelépés történt, hogy a munkáltató javaslatára hétfőtől külön munkacsoportban vizsgálják az érdekképviseletek által egy hete átnyújtott, a követeléseiket is tartalmazó megállapodás-csomagot.

A szakszervezetek fő követelései közé tartozik a cég gazdasági problémáinak megoldása, a járatritkítási tervezet visszavonása, és a létszámleépítések leállítása.

Nemes Gábor hangsúlyozta: mindkét fél egyetértett abban, hogy a tárgyalásokba be kell vonni az Fővárosi Önkormányzat és az állam képviselőit is.

A keddi egyeztetésen sem Keller László államtitkár, sem Demszky Gábor főpolgármester nem vett részt, noha ez indokolt lenne - közölte a sztrájkbizottság szóvivője.

Hozzátette: a sztrájkfenyegetést továbbra sem vonják vissza, és ha belátható időn belül nem lesz megegyezés, akkor újra sztrájkot hirdetnek két-három héten belül, amely biztosan többnapos lesz. Az érdekképviseletek javaslatcsomagját 15 szakszervezet írta alá a 26-ból.

A szakszervezetek és a munkáltató képviselői az esetleges többnapos munkabeszüntetés idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról szerdán reggel folytatják az egyeztetéseket, míg a követelésekről legközelebb jövő hét kedden tárgyalnak újra.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×