INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Teljesen lezárták a Kossuth teret

InfoRádió / MTI
Vízágyúkkal felszerelt rendőrségi csapatszállítók és kétezer rohamrendőr zárta le a budapesti Kossuth teret, a Parlament, a Képviselői Irodaház és a Magyar Televízió környékét - jelentette az InfoRádió tudósítója. A példátlan rendőri készültséget azért rendelték el, mert több helyszínre demonstrációt jelentettek be a népszavazás estéjére. Este hét óra után néhány tucat tüntető volt az Alkotmány utcában és a Vértanúk terén.

Sem gyalog, sem tömegközlekedéssel nem lehet megközelíteni a budapesti Kossuth teret, a Parlament, a Képviselői Irodaház és a Magyar Televízió környékét - jelentette az InfoRádió tudósítója. Nem sokkal este hét óra után néhány tucat tüntető jelent meg az Alkotmány utcában és a Vértanúk terén. A kordonokkal teljesen körbezárt tér környékén a rendőrök folyamatosan igazoltatják a kisebb csoportokban érkezőket, néhányuk hátizsákját is átvizsgálják.

Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke felszólította a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg a provokációkat és a rendbontást.

A Kossuth Lajos térre vezető utcákat már délután lezárták, miután több belvárosi helyszínre is demonstrációt jelentettek be a népszavazás estéjére. Rendőrök állták el az utat az MTV székházánál is, s délután fél hattól már nem engedték le a Kossuth téri metró megállónál az utasokat sem.

A védőpajzzsal, rohamsisakkal és gázálarccal felszerelt rendőrök az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatánál, valamint a Vértanúk terénél, a Miniszterelnöki Hivatalnál, a Szalai utcánál álltak sorfalat a kordonok mögött, a téren lévő gyalogosokat a kordonon kívülre küldték.

A Parlament mellett három vízágyú is felsorakozott. Az épület északi oldalában a parkoló területét teljesen megtöltötték a rendőrségi autóbuszok, mikrobuszok és járőrautók, míg a déli oldalon több teherautó is felsorakozott. A Kossuth Lajos tér közepén várakoznak a kutyás rendőrök.

A címlapról ajánljuk