eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Teljesen lezárták a Kossuth teret

Vízágyúkkal felszerelt rendőrségi csapatszállítók és kétezer rohamrendőr zárta le a budapesti Kossuth teret, a Parlament, a Képviselői Irodaház és a Magyar Televízió környékét - jelentette az InfoRádió tudósítója. A példátlan rendőri készültséget azért rendelték el, mert több helyszínre demonstrációt jelentettek be a népszavazás estéjére. Este hét óra után néhány tucat tüntető volt az Alkotmány utcában és a Vértanúk terén.

Sem gyalog, sem tömegközlekedéssel nem lehet megközelíteni a budapesti Kossuth teret, a Parlament, a Képviselői Irodaház és a Magyar Televízió környékét - jelentette az InfoRádió tudósítója. Nem sokkal este hét óra után néhány tucat tüntető jelent meg az Alkotmány utcában és a Vértanúk terén. A kordonokkal teljesen körbezárt tér környékén a rendőrök folyamatosan igazoltatják a kisebb csoportokban érkezőket, néhányuk hátizsákját is átvizsgálják.

Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke felszólította a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg a provokációkat és a rendbontást.

A Kossuth Lajos térre vezető utcákat már délután lezárták, miután több belvárosi helyszínre is demonstrációt jelentettek be a népszavazás estéjére. Rendőrök állták el az utat az MTV székházánál is, s délután fél hattól már nem engedték le a Kossuth téri metró megállónál az utasokat sem.

A védőpajzzsal, rohamsisakkal és gázálarccal felszerelt rendőrök az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatánál, valamint a Vértanúk terénél, a Miniszterelnöki Hivatalnál, a Szalai utcánál álltak sorfalat a kordonok mögött, a téren lévő gyalogosokat a kordonon kívülre küldték.

A Parlament mellett három vízágyú is felsorakozott. Az épület északi oldalában a parkoló területét teljesen megtöltötték a rendőrségi autóbuszok, mikrobuszok és járőrautók, míg a déli oldalon több teherautó is felsorakozott. A Kossuth Lajos tér közepén várakoznak a kutyás rendőrök.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×