eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Teljes a rendőri készültség, hat embert előállítottak

Hat embert, köztük egy körözött férfit állított elő a rendőrség vasárnap este a Vértanúk terénél és az Alkotmány utcában zajló kormányellenes tüntetéseken. A Kossuth tér környékén óriási a rendőri készültség, a teret, a Képviselői Irodaházat és a Magyar Televízió székházát kordonnal vették körül.

Bár a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője nem árulta el, hogy hány rendőrrel, és milyen eszközökkel készült a rendőrség a népszavazás estéjére bejelentett kormányellenes tüntetésekre, az InfoRádió tudósítója a Kossuth tér kordonnal körülvett területén több ezer rohamrendőrt, több tucat csapatszállító buszt, tele rendőrökkel, valamint három vadonatúj vízágyút is látott. Tafferner Éva szóvivő az InfoRádiónak azt mondta, néhány száz tüntető van a Vértanúk terén és az Alkotmány utcában.

"Eddig hat személyt állítottunk elő, közöttük volt egy körözött férfi, és volt egy közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, amit természetesen elkoboztunk, a többi négy személyt pedig igazoltatás megtagadása miatt állítottuk elő a kapitányságra" - mondta a BRFK szóvivője.

A Vértanúk terén a távirati iroda információi szerint hatalmas üdvrivalgással fogadták a demonstrálók a népszavazás várható eredményességére vonatkozó híreket. A Kossuth tér környékén szinte az összes utca le van zárva, gépkocsival és gyalogosan nem lehet közlekedni a környező utcákban, a 2-es villamos sem közlekedik a téren.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×