INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Navracsics: A játékadóból pótolhatók a kieső bevételek

Infostart / InfoRádió
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint címkézni kellene a Szerencsejáték Rt. egyik bevételi forrását, a játékadót. Mint mondta, a 41 milliárd forintos bevételből 30 milliárdot az egészségügyre, míg 11-et a felsőoktatásra kellene fordítani. Hozzátette: a bevételeket eddig nem címkézték, így nem lehet tudni, hogy pontosan mire költötte azokat az állam.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta azt is: pártja kezdeményezni fogja az idei költségvetés módosítását is, az intézmények kieső bevételeit a Miniszterelnöki Hivatal és más kormányzati intézmények PR- és marketingköltségeinek terhére pótolnák.

Navracsics Tibor szerint a népszavazás eredménye hat év kormányzati kudarcát mutatja, amely alatt Magyarország a térség éllovasából a sereghajtójává vált.

Az ellenzéki politikus azt mondta: az intézkedésekkel azt érte el a kormány, hogy a betegek 15 százaléka elhalasztja az orvoshoz fordulást, de a havi 90 ezer forintnál kevesebből élők között az adat 21 százalék, azaz a szegényeket még szegényebbé tette a vizitdíj és a kórházi napidíj.

A címlapról ajánljuk