eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jelentős többségben az igenek - így látják a politikusok

Jelentős többségben vannak az igen szavazatok a szavazókörök 34,85 százalékának feldolgozottsági adatai alapján. A legtöbben ez alapján a kórházi napdíjat utasítják el (86,48 százalék). A vizitdíj eltörlésére a szavazók 85,06, a tandíjéra 85,01 százaléka voksolt igennel. Politikusi reakciók.

A miniszterelnök a parlamentben bejelentette, hogy ha a népszavazás érvényes és eredményes lesz, a kormány hétfő reggel benyújtja azokat a törvénymódosító indítványokat, melyek következtében április 1-től helyreállítják a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj bevezetése előtti állapotot.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: azt a bevételt, amit a népszavazás elvesz az orvosoktól, kórházaktól, egyetemektől, a költségvetésnek nincs módjában, a kormánynak nincs szándékában visszapótolni. Részletek itt!

MSZP: tudomásul veszik


A kormánynak a pontos számoktól függetlenül tudomásul kell venni a népszavazás eredményét - mondta a Magyar Televízióban Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője nem sokkal a referendum lezárulása után. Részlekért kattintson ide!

Fidesz: amit Gyurcsány mondott, az már kevés

A Fidesz népszavazási kampányának vezetője szerint a miniszterelnök bejelentése a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj április elsejei esetleges eltörléséről, már kevés. Tarlós István szerint a nép politikai ítéletet mondott. Részleteket ide kattintva olvashat!

MDF: nyugalomra van szükség

A Magyar Demokrata Fórum elnöke szerint az országnak az elkövetkező időszakban józan döntések meghozatalára és nyugalomra van végre szüksége. Dávid Ibolya szerint az MDF bízik benne, hogy mindkét oldal megfelelően kezeli a mai referendum eredményét, és szavazóit higgadtságra, nyugalomra inti. Részletek itt!

SZDSZ: A reformok mennek tovább

"Ha úgy döntött az Isten adta nép", hogy ne legyen vizitdíj, kórházi napidíj és tandíj, akkor nem lesz - mondta az InfoRádióban a szabad demokraták kampányfőnöke. Horn Gábor ugyanakkor hangsúlyozta: a három kérdésben ugyan visszalép a kormány, a reformok fojtatódnak. Részletekért kattintson ide!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×