eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Áder: Gyurcsány Ferenc veszített

A parlament fideszes alelnöke szerint a vasárnapi népszavazáson Gyurcsány Ferenc veszített, a választópolgárok nyertek. Áder János hozzátette: a mai nap a demokrácia győzelmét hozta, egyben - utalva az Országgyűlés körüli kordonokra - felszólította a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg a provokációt.

A parlament fideszes alelnöke úgy vélte: a népszavazáson a miniszterelnök veszítette, a választópolgárok pedig nyertek. Áder János emlékeztetett: 1989 óta nem volt ilyen magas részvételi arány. "Nem fordult elő 1990 óta, hogy a választópolgárok egy már meghozott döntést felülbíráljanak, az országgyűléstől, a kormánytól magukhoz vonják a döntést" - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Áder János szerint arra sem volt példa, hogy belpolitikai kérdésben ilyen magas legyen az igenek aránya, az egyirányú akarat, beleértve a parlamenti választásokat is.

"A mai nap a demokrácia győzelme, örülünk, hogy a választók nekünk, fideszes politikusoknak is visszaadták a demokráciába vetett hitünket" - tette hozzá az ellenzéki párt politikusa.

Áder János szerint a népszavazásnak világos és egyértelmű politikai üzenete is van. A választók azt üzenték Gyurcsány Ferencnek, hogy "ne járassa továbbra is a bolondját velünk", utalva a 2006-os választási kampányt megelőző adócsökkentésre.

A parlament fideszes alelnöke szerint az emberek azt is üzenték a miniszterelnöknek, hogy "ne turkáljon tovább a zsebünkben, hiszen így is nagy terheket róttak a magyar emberek vállára".

Áder János úgy vélte: a harmadik üzenet az, hogy a szavazók megakadályozták: a következő hónapokban emelni lehessen a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

Az ellenzéki politikus említést tett a Parlament körüli kordonokról is. Áder János felszólította a provokációra készülőket, hogy "tartsák otthon az embereiket, a kormány pedig "minden lehetséges eszközzel akadályozza meg a provokációt, hogy az emberek felhőtlenül ünnepelhessék a demokrácia győzelmét".

Navracsics: megbukott a kormányzati politika

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a népszavazás eredménye hat év kormányzati kudarcát mutatja, amely alatt Magyarország a térség éllovasából a sereghajtójává vált.

Navracsics Tibor azt mondta: az intézkedésekkel azt érte el a kormány, hogy a betegek 15 százaléka elhalasztja az orvoshoz fordulást, de a havi 90 ezer forintnál kevesebből élők között az adat 21 százalék, azaz a szegényeket még szegényebbé tette a vizitdíj és a kórházi napidíj.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×