eur:
389.42
usd:
361.82
bux:
68671.54
2024. május 7. kedd Gizella

Guinness-rekordkísérlet Újbudán - a Fidelitas "politikai pedofíliát" emleget

Egy közigazgatási egységes belül ennyi gyerek még nem énekelt egyszerre - mondta Domonkos Csaba, Újbuda önkormányzatának sajtófőnöke a vasárnapi Guinness-rekordkísérletet követően, amikor 2417 iskolás énekelt a Lágymányosi öbölben. A Fidelitas budapesti és helyi vezetői politikai pedofíliának minősítették a kísérletet.

Az "Együtt Újbudán" című dal a főváros XI. kerületében november 11-én 11 órakor hangzott el - mondta el a sajtófőnök, aki emlékeztetett arra, hogy november 11. hosszú évek óta hagyományosan a Kerület Napja. A következő rekordkísérlet 2008. április 11-én lesz, akkor az egész országot, minden iskolást közös éneklésre hívnak.

A jövő év az Európai Unióban a "Kulturális Párbeszéd Éve" lesz, ezért kezdeményezi Újbuda azt, hogy 2008. április 11-én, 11 óra 11 perckor minden magyarországi településen, minden iskolában zendüljön fel ez a dal.

Közleményben tiltakozott a "politikai pedofíliának" minősített kisérlet ellen Schneller Domonkos és Sölch Gellért, a budapesti, illetve az újbudai Fidelitas elnöke, önkormányzati képviselők a rendezvényt követően.

Õk azt emelték ki, hogy a tízezer újbudai diák több mint háromnegyede nem vett részt "Molnár Gyula szocialista polgármester propaganda-rendezvényén". Megígérték, hogy a Fidelitas az elkövetkező időben azon fog dolgozni, hogy "többet ilyen és ehhez hasonló politikai beavatkozás az iskolák életébe ne fordulhasson elő".

Az MTI megkeresésére Vincze Kinga, az önkormányzati tulajdonú Média 11 Kft. által rendezett program főszervezője hangsúlyozta: nem politikai rendezvény történt, ők a gyerekeknek szervezték ezt az eseményt, mint ahogyan korábban már több hasonlót.

Hangsúlyozta: a Fidelitas képviselői nem a kerületi ellenzéki álláspontot képviselik, mert a programot ellenzéki képviselők is támogatták.

Szólt arról is, hogy a programot megelőző napokban iskolába tartó gyerekek kaptak szórólapokat arról, hogy ne vegyenek részt az eseményen.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elkészítette legfrissebb Hitelezési felmérését az MNB. 2024 első negyedévében a bankok összeségében nem változtattak sem a vállalati-, sem a lakáscélú hitelek feltételein, és ezeken az elkövetkező fél évben sem terveznek érdemben módosítani – állapította meg a jegybank, amelynek alelnöke, Virág Barnabás is előadást tart a Portfolio jövő keddi Hitelezés 2024 konferenciáján, nem érdemes lemaradni a szakmai rendezvényről!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×