eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Gyurcsányt védve megalázták a művészeket

Megalázó feltételekhez kötötték a biztonsági szervek a Magyar Állami Operaház énekeseinek fellépésének azon a múlt keddi ünnepi gálán, amelyen az egyedüli szónok Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt.

A Népszabadság arról ír, hogy nem kizárt egy új liberális párt megalakulása. Erről az SZDSZ-ből korábban kivált Kis János filozófus beszélt a Beszélő nemrég tartott vitaestjén. Kis János azt a lehetőséget sem zárja ki, hogy a párt sikerekkel indulhatna a 2010-es választásokon. A vitafórum másik két vendége, az SZDSZ-ből korábban szintén kilépett Bauer Tamás közgazdász és Hack Péter jogtudós is reagált az ötletre. A pártalapítás tétjével mindenki tisztában van. Elképzelhető, hogy az új liberális párt nem jutna be a parlamentbe, de elegendő szavazatot vinne el az SZDSZ-től, hogy magával rántsa.

A Magyar Nemzetből megtudható, megalázó feltételekhez kötötték a biztonsági szervek a Magyar Állami Operaház énekeseinek fellépésének azon a múlt hét keddi ünnepi gálán, amelyen az egyedüli szónok Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt. A szervezők hozzájárulást írattak alá a fellépést vállaló művészekkel, hogy róluk és családtagjaikról előzetesen informálódhatnak és az eredményről az intézmény vezetőit is tájékoztatják.

Az elővárosi és a fővárosi közlekedés összehangolása is kevés lenne a szinte állandósult budapesti dugók megszüntetését, írja a Napi Gazdaság. A főváros együttműködésről tárgyal a környező települések önkormányzataival is a P+R parkolási lehetőségek megsokszorozásáról, mondta a lapnak nyilatkozó Hagyó Miklós. A vagyongazdálkodásért és a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes azt is elképzelhetőnek tartja, hogy utazási bérletet kapna az, aki a belvárosban lakik és nem tart autót.

A Világgazdaság összeállításából kiderül, elképzelhető, hogy jövőre az ideinél jóval többet kell fizetni a nyaralásért. Az American Express Global Business Travel Forecast 2008 című elemzése szerint a hotelszektorban jelentős áremelkedésre kell számítani világszerte, de drágábbak lesznek a repülőjegyek és az autóbérlés is. Az utazó cégek emiatt jobban meggondolják, hogy mennyit költenek vezetőik utazására. A magyarországi üzleti utazók az áremelkedésből eddig semmit nem érzékeltek, és többségük jövőre sem vár jelentős drágulást.

A portfolio.hu az Európa Alapkezelő vezetőivel, Buda Sándor vezérigazgatóval és Tóth-Deme Miklóssal, az igazgatóság elnökével készített interjút. A cikkből egyebek mellett kiderül, miért "kényszerül" saját fejlesztések megvalósítására egy ingatlanalap? Milyen versenyhátránnyal kell szembesülnie egy magyar ingatlanalapnak? Miért nem divatosak ma a kisbefektetők körében az ingatlanalapok, és hogyan lehet 8-9%-os hozamokat elérni a jelenlegi ingatlanpiaci környezetben?

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi mélyponton a cseh sörfogyasztás – fejenként évi 128 liter…

Történelmi mélyponton a cseh sörfogyasztás – fejenként évi 128 liter…

Visszaesett a sörfogyasztás Csehországban. A teljes cseh sörtermelés 2023-ban alig több mint 20 millió hektoliter volt, ami 2,7 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Ebből 15,2 millió hektolitert Csehországban fogyasztottak el, a többit exportálták. A visszaesés egyik oka, hogy egyre több cseh iszik alkoholmentes sört vagy söralapú üdítőitalt.

Beügyeskedték Vlagyimir Putyin parádéját az ukrán mellett a lett tévébe is a hackerek

Akaratán kívül sugározta a moszkvai, vörös téri katonai díszszemlét több ukrán és lett tévéadó. Orosz hackerek ugyanis feltörték a médiumok rendszereit május 9-én. Az ukránok sem maradtak adósok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Több ezren tüntettek a grúz fővárosban a "külföldiügynök-törvény" tervezete ellen

Több ezren tüntettek a grúz fővárosban a "külföldiügynök-törvény" tervezete ellen

Több ezren vonultak ismét az utcákra szombat este Grúzia fővárosában, Tbilisziben, hogy tiltakozzanak a "külföldiügynök-törvény" tervezete ellen. Az április közepe óta tömegtüntetéseket kiváltó tervezet alapján előírnák, hogy azok a szervezetek, amelyek anyagi eszközeik több mint 20 százalékát külföldről finanszírozzák, külföldi ügynökökként regisztráltassák magukat. A kormány elképzelésének bírálói a tervezetet ahhoz a törvényhez hasonlítják, amelyet Oroszország széles körben alkalmaz a másként gondolkodók elleni fellépéshez.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×