eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Gyurcsány még nem döntött arról, megjutalmazza-e a kormánytagokat

A miniszterelnök egyelőre nem döntötte el, idén is kapnak-e a kormány tagjai jutalmat. A közszférában dolgozók december közepéig vehetik át pluszpénzeiket.

Gyurcsány Ferenc kormányfő még nem döntött arról, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is megjutalmazza-e kormánya egyes tagjait. Az viszont biztos, hogy december 15.-ig a közszféra dolgozói megkapják pluszpénzeiket.

Az összegről új értékelő rendszer alapján döntenek. Szetey Gábor személyügyi államtitkár a lapnak elmondta, a nyugati közigazgatásban sok helyütt alkalmazott, objektivitásra törekvő rendszerről van szó, ami a célfeladatok és kompetenciák alapján értékeli a dolgozók teljesítményét.

Négy szintbe sorolják majd az érintetteket: kiváló, magas szintű, elvárt (ez utóbbi a száz százalékos teljesítmény) és nem megfelelő.

Mindegyik kategóriába csupán a dolgozók meghatározott százaléka kerülhet. A kiválók közé a dolgozók maximum 10, a magas szintűek közé 20-30, az elvárt közé 50-60, míg a nem megfelelők közé szintén 10 százalék kerülhet.

"Az értékelésekből pontosan ki fog derülni, hogy kinek milyen területen kell még fejlesztenie" - vázolta a rendszer előnyét a személyügyi államtitkár.

Címlapról ajánljuk
A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör évezredei: így nézett ki a történelem habos oldala

A sör első felbukkanásai jeleiről, a sör és a bor „állandóságának” különbözőségéről, Európa legfontosabb sörfőző területeiről, az első magyarországi sörfőzdék születéséről, sőt még Luther Márton a sörhöz fűződő kapcsolatáról is beszélt Katona Csaba történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Tisztázta azt is, van-e valós történelmi alapja annak a szokásnak, hogy a magyarok nem koccintanak sörrel.

Sok magyar iskolás most kap laptopot

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 12:46
×
×
×
×