eur:
389.73
usd:
362.12
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lefejezték a magyar titkosszolgálatokat

A gazdaságin kívül az összes igazgató és húsz főosztályvezető kapott felmentést jelenlegi pozíciójából a Nemzetbiztonsági Hivatalnál - írja szombati számában a Magyar Nemzet. Lapszemle.

A Népszabadság arról ír, hogy nem lesz értékalapú ingatlanadó, de azért lehet majd az ingatlanokat érték alapján adóztatni. Az önkormányzatok dönthetnek majd emellett is, de csak 2009-től.

A módszert valószínűleg a luxusadónál kipróbáltak szerint adják majd meg: utcák szerint árkategóriákat adnak meg, és az így adódó összeget korrigálják az épület kora, elhelyezkedése, komfortfokozata alapján - így a piaci ártól eltérő adóalap jön ki, de a rendszer országosan egységes értékmeghatározási segítséget ad.

Abban a formájában, amiről korábban a koalíciós megállapodás módosításakor, illetve a konvergenciaprogram benyújtásakor szó volt, szinte biztos, hogy nem vezetnek be új adónemet.

Kékesi Tibor, az MSZP szakpolitikusa azt közölte: azért nem lesz jövőre ingatlanadó, mert azt most "nem praktikus" bevezetni.

A Magyar Nemzet cikke szerint a gazdaságin kívül az összes igazgató és húsz főosztályvezető kapott felmentést jelenlegi pozíciójából a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH).

A példátlan méreteket öltő leváltások pikantériája, hogy május 31. óta nincs véglegesen kinevezett vezetője az NBH-nak, így a személyi változásokról az ideiglenesen megbízott főigazgató, Laborc Sándor dandártábornok döntött.

Nemrégiben Laborc Sándor javaslatot tett az NBH átszervezésére, amelyet Szilvásy György titokminiszter jóvá is hagyott, így szeptember 1-től már az új struktúra szerint működik a cég.

A hivatal illetékese a lapnak nem kommentálta a leváltásokkal kapcsolatos információkat.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×