eur:
389.73
usd:
362.12
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Díszpolgár lett a kómában fekvő Toller László

Idén Toller László kapta Pécs díszpolgári címét, az elismerést a tavalyi autóbalesete óta kómában fekvő politikus felesége, Toller Tünde vette át. Az indoklás szerint a város korábbi polgármestere Pécs megújulásáért végzett munkájáért kapta a kitüntetést.

Kablár János, a pécsi közgyűlés szocialista frakciójának vezetője a díj adományozásának hátteréről korábban azt mondta: információik szerint Toller László már sohasem térhet vissza teljesen a közéletbe, és mivel ő példa a város életében, idén őt javasolják a díszpolgári címre.

A baloldali-liberális többségű közgyűlés júniusban támogatta a javaslatot, a jobboldali képviselők nemmel szavaztak.

Révész Mária, a városi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője úgy fogalmazott: "a szánalom és az együttérzés szép emberi érzés, de Pécsnek nem ezek alapján kell díszpolgári címet adományoznia".

Toller Tünde a díszpolgári cím átvételét követően azt mondta: reméli, hogy férje felépül és alkalma lesz köszönetet mondani az elismerésért.

Az ünnepségen Toller Lászlón kívül még harmincan kaptak különböző elismerést a város kulturális, szociális és sportéletében elért kiemelkedő eredményeikért.

Pécs napját 1991 óta ünneplik szeptember elsején abból az alkalomból, hogy 1367-ben ezen a napon kezdte meg működését a pécsi egyetem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×