eur:
389.73
usd:
361.96
bux:
68533.68
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szetey államtitkár volt cége szervezte az állami fesztivált

A Magyar Nemzet szerint nettó százmillió forintért az Extreme Rendezvényügynökség Kft. szervezhette azt az augusztus 19-i fesztivált, amelyet az Új Magyarország fejlesztési terv pályázatainak népszerűsítésére hirdettek meg.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a koalíciós reformmenetrend tartható, bár kétségtelen, hogy a nyár okozott zökkenőket - írja a Népszabadság. A lap információja szerint a nyári szünet miatt számos ügyben csak a közelmúltban történt előrelépés. Igaz, a legfontosabb ügyben, az egészségügyi reform kérdésében folyamatosak voltak az egyeztetések. Hasonlóan, az adóreformról is folyamatosan tárgyalnak - állítólag legutóbb szerda este egyeztetett Kóka János gazdasági és Veres János pénzügyminiszter, de változatlanul csak a közterhek ésszerűsítése és a gazdaság "fehérítése" a két kulcsszó, vagyis érdemi adócsökkentésről továbbra sem lehet beszélni. Az ügyek többségében egyelőre úgy látszik: nagyjából tartani tudják a határidőket.

A Magyar Nemzet szerint nettó százmillió forintért az Extreme Rendezvényügynökség Kft. szervezhette azt az augusztus 19-i fesztivált, amelyet az Új Magyarország fejlesztési terv pályázatainak népszerűsítésére hirdettek meg - derül ki a hétfőn megjelent Közbeszerzési Értesítőből. A cégbírósági adatbázisból pedig az olvasható ki, hogy az Extreme Kft.-t 1993-ban Szetey Gábor alapította, aki 1993 és 1996 között tulajdonosa és ügyvezetője volt a társaságnak, amely ekkor még a Karaoke Hungary Kft. nevet viselte. A nettó százmilliós gázsiért Szetey volt cégének többek között az volt a feladata, hogy kulturális és zenei programokat szervezzen összesen hat színpadon, információs sátort húzzon föl, húszezer példányban műsorfüzetet nyomtasson, népszerűsítse az uniós tagállamok nemzeti konyháit, illetve feldíszítse az Erzsébet híd oldalsó szerkezeti elemeit.

Aránytalan, de nem is tartották be az EU-ban egységesen azt a szabályozást, amely tiltotta a folyadékok felvitelét a repülőgépekre - írja az Index. Az uniós rendeletből eredő költségek valószínűleg nincsenek arányban az előírt biztonsági intézkedések hozzáadott értékével, ezért az Európai Bizottság "sürgősen és folyamatosan" vizsgálja felül a jogszabályt - kéri az EP, amennyiben a képviselők szerdán megszavazzák az erről szóló állásfoglalást.

A Világgazdaság a szocialisták vezető testületeit idézve arról ír, hogy jövőre már biztosan nem lesz ingatlanadó. A luxusadón még vitatkoznak. Ott az a kérdés, lejjebb vigyék-e a pillanatnyilag 100 millió forintnál megállapított határt. A szocialisták erre is nemet mondanának. Mint ismert, a konvergenciaprogramban tételesen szerepel az ingatlanadó bevezetése, ám azóta halogatják a döntést. A legújabb elképzelések szerint 2008 tavaszán egy komplett adócsomagról döntenének 2009-es indítással, s ebben szerepelhetne az ingatlanadó bevezetése is.

A Napi Gazdaság terjedelmes cikket közöl a hétfőn kezdődő tanévről, és a nyáron történt oktatási átszervezésekről. A szaktárca egyelőre bizalmas adatként kezeli, hol tart a fenntartói bejelentés regisztrációja, a közoktatási intézményeknek mindenesetre máig kellett jelezniük átszervezési adataikat. Már most is sok intézmény megszűnéséről lehet tudni. A lap körkérdéséből kiderül: Pécsett 2, Debrecenben 1 iskolát zárnak be. A Nemzeti Tankönyvkiadó igazgatója szerint nem lesz gond a tankönyvekkel sem: a cég könyvei legalábbis idejében elérhetők lesznek!

A lakáshitelezés fejlődésének irányvonalai és a lehetséges következmények a mindennapi életünk részeivé váltak - írja a Portfolio.hu. Gyakorta hangzanak el megnyugtató, és kevésbé megnyugtató hírek a lakáshitel-piacra vonatkozóan. Egy azonban bizonyos: a bankok itthon is, ahogy azt az Egyesült Államokban is tették, bővíteni szeretnék ügyfélkörüket. A gazdasági portál szerint erre két lehetőségük kínálkozik, vagy bővítik az elérhető csoportot, vagyis olyan ügyfelek részére is lehetővé teszik a hitelfelvételt, akiket a korábbiakban kizártak a hitelezhetők köréből, vagy olyan termékkel állnak elő, amely árban és egyéb tényezőkben is jobb, mint a versenytársak által kínált.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×