eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ragaszkodnak főigazgatójukhoz az Iparművészeti dolgozói

Kiállt az Iparművészeti Múzeum csütörtökön felmentett főigazgatója mellett az intézmény csaknem 50 munkatársa. Állásfoglalásukban úgy fogalmaznak: a szakmai munka folytatását Takács Imre vezetésével tudják elképzelni.

Jékely Zsombor, a múzeum tudományos titkára elmondta: a dokumentumban azt is jelezték, hogy álláspontjuk szerint a főigazgató 2006 márciusi hivatalba lépése óta jelentős szakmai eredményeket ért el az intézmény.

A munkatársak egyúttal azt várják, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium tegye közzé Takács Imre visszahívásának indokait.

A tárca csütörtökön közölte: az intézményben lefolytatott ellenőrzések lezárása után döntöttek Takács Imre főigazgató és Zádor Tamás gazdasági igazgató leváltásáról.

Az Iparművészeti Múzeumot az új főigazgató kinevezéséig Pálfi Ferenc miniszteri biztos irányítja; a gazdasági feladatok ellátásával ideiglenesen Pálffy Pétert nevezte ki az oktatási és kulturális tárca vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×