eur:
388.5
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Itt az ősz: kifejezetten hűvös idő lesz a jövő héten

Erős hidegfrontra lehet számítani jövő héten - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Fejes Edina elmondta: a hét közepére az ilyenkor megszokottnál is jóval hidegebb lesz.

A hétvégén elkerülik Magyarországot az időjárási frontok, mérsékelten meleg időre és több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Jelentős mennyiségű csapadék nem lesz, inkább csak záporok alakulhatnak ki szombaton szórványosan, vasárnap pedig főként északkeleten - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Fejes Edina hozzátette: érdemes kihasználni a tanévkezdés előtti utolsó hétvégét, bár kánikulai meleg nem lesz - a csúcshőmérséklet 22-23 Celsius-fok körül várható -, és az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik.

Kedden ismét egy markáns hidegfront éri el az országot, amely többfelé hoz majd esőt, záport, zivatart. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet is több fokkal visszaesik majd, igazi őszies, az évszakhoz képest kifejezetten hűvös időre lehet számítani - közölte a meteorológus.

A jövő hét végétől lassú felmelegedés kezdődik majd - fűzte hozzá Fejes Edina.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×