eur:
389.47
usd:
361.7
bux:
68491.95
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Semjén "baráti levele": félnetek jó lesz

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke levelet küldött hét biztosítótársaság vezetőjének, amelyben közölte: amennyiben pártja hatalomra kerül, és addig megvalósul a több-biztosítós rendszer, akkor visszaállítják az egybiztosítós szisztémát.

A levél célja, hogy a kormány ne tudja berángatni a biztosítókat az ötletelésbe - mondta Semjén Zsolt az InfoRádióban.

A kormánynak nincs felhatalmazása a magyar nemzettől ilyen tárgyalásra, hiszen sem társadalmi vitát, sem szakmai egyeztetést nem tartott az egészségügy átalakításáról - jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.

Ilyen fontos ügyet "Kóka úr meg Gyurcsány úr meg néhány befektető" nem dönthet el - tette hozzá.

Semjén Zsolt az általa barátinak nevezett levélben figyelmezteti a biztosítókat: a KDNP "nem látott más utat, mint bojkottra szólítani a magyar társadalmat azon biztosítótársaságok esetében, akik (...) beszállnak a biztosítási modellváltásba, és ezzel áttételesen politikai szerepet vállalnak".

A politikus úgy vélekedett, hogy a biztosítók - levele hatására is - nem szállnak majd be az új egészségügyi finanszírozásba, mivel a kormánynak nincs felhatalmazása az átalakításra, amit mond a kabinet az zavaros, a KDNP pedig, ha hatalomra jut, "visszacsinálja" a változtatásokat.

A multinacionális befektetők nem fognak részt venni ebben a világbotrányban. Ez megóvja a magyar társadalmat attól, hogy a profitot is kiszedjék belőlük, és megóvja a befektetőket attól, hogy meggondolatlan, túl nagy kockázatot jelentő kalandorakcióba bocsátkozzanak - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×