eur:
385.46
usd:
354.23
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Új szennyvízrendszer Zalakaroson és környékén

Befejeződött Zalakaros és további négy, a Kis-Balatonhoz közeli település szennyvízrendszerének építése.

A beruházást végző cég igazgatója elmondta: az öt település szennyvízelvezetését és -tisztítását biztosító csatornarendszer és tisztítómű építése 2002-ben kezdődött meg, a szükséges 1,4 milliárd forint jelentős részét állami forrásokból biztosították.

Szabadics József hangsúlyozta: a Zalakaroson elkészült biológiai tisztítómű naponta 1600 köbméter szennyvíz tisztítására alkalmas.

Az öt települést behálózó szennyvízelvezető rendszer építését 2002-ben kezdték meg, a szükséges pénz jelentős részét állami forrásokból biztosították.

A maradékot a lakosság hozzájárulása mellett a zalakarosi önkormányzat finanszírozta, amely százmillió forinttal járult hozzá a szennyvíztisztító-telep megépítéséhez.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×