eur:
386.13
usd:
355
bux:
69069.41
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Fidelitas: a kormány vonja vissza a tandíjat!

A tandíj visszavonására szólította fel a kormányt a Fidelitas, mert úgy véli, hogy annak bevezetésével nem a tehetségen, hanem a szülők anyagi helyzetén múlik a diákok továbbtanulása.

A Fidelitas alelnöke azt mondta: a tandíj bevezetésével nem a fiatalok tehetségén, hanem szüleik pénztárcáján múlik majd, hogy tovább tudnak-e tanulni.

Ágh Péter közölte: a kormány megszorító intézkedései miatt már így is jelentősen csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma: míg 2004-ben 167 ezren, addig az idén már csak 108 ezren adtak be felvételi kérelmet.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy szolidaritást vállalnak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának őszre tervezett tiltakozó akcióival.

Az oktatási minisztérium korábban közölte: a fejlesztési részhozzájárulás bevezetésével egy időben az eddiginél igazságosabb elosztási rendszert dolgoztak ki, amely több pénzt juttat a hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű és a jól tanuló diákoknak.

A tárca emlékeztetett arra, hogy az új rendszer kialakításában a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának képviselői is részt vettek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×