eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Öt hosszú hétvége lesz jövőre a munkanap áthelyezéseknek köszönhetően

Munkanap áthelyezést tervez a munkaügyi tárca jövőre május elseje, október 23-a és szenteste környékén - közölte Horváth István, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Jogi főosztályának vezetője. A rendelettervezetet még egyeztetni kell a munkavállalói és munkaadói szervezetekkel.

Jövőre 5 hosszú hétvége lesz a hétköznapra eső ünnepnapok miatt, beleértve a húsvéti és a pünkösdi szabadságokat. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium tervezete szerint a május 2-ai, pénteki munkanapot április 26-án, szombaton kell ledolgozni, míg október 24-ét a megelőző szombaton, október 18-án - mondta el Horváth István.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium jogi főosztályának vezetője hozzátette: hasonló a helyzet karácsonykor is, ugyanis a szenteste napja jövőre szerdára esik. Így a tervek szerint még egy munkanap-áthelyezésre lesz szükség, ám így már öt napos lesz a hétvége. A szenteste napját a javaslat szerint az előző szombaton, december 20-án lehet ledolgozni, így 24-étől 28-áig tart a hosszú hétvége.

Hanganyag: Koncz Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×