eur:
397.38
usd:
360.28
bux:
72123.85
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Bokáig camembert-ben a tűzoltók - képek a sajtüzemi oltásról

Hárommilliárd forintra becsülik a kárt a leégett körmendi sajtüzem tulajdonosai - közölte a tulajdonosoktól és az üzem vezetőjétől származó információra hivatkozva a katasztrófavédelem.

Kiss Péter ügyeletes elmondta, hogy az oltás utómunkálatai számításaik szerint estig is eltartanak.

Hozzátette: a lángokat már eloltották, jelenleg a félig már leomlott épület maradványait igyekeznek elbontani erőgépek segítségével.

A péntek délután keletkezett tűzben a négyezer négyzetméter alapterületű könnyűszerkezetes üzemcsarnok és raktár teljesen megsemmisült.

Kiss Péter elmondta, hogy a raktárban 22 tonna vaj, 40 tonna növényi zsiradék, 150 tonna kazein, 80 tonna sajt, 100 tonna sajtpor alapanyag, valamint több száz tonna csomagolóanyag volt. További képekért kattintson ide!

Az elolvadt anyagok az oltáshoz használt vízzel keveredve "masszát" alkotnak, ami az utómunkálatok elvégzését jelentősen megnehezíti.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×