eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Tankoljon a BKV-nál, vagy legalább vegyen bögrét!

BKV-benzinkutak, hatósági jogkörrel ellátott jegyellenőrök, BKV-szuvenírek gyártása és értékesítése - a többi között ezek azok a csodafegyverek, amelyektől a közlekedési cég talpra állását várja az új menedzsment.

Elkészült a BKV középtávú stratégiája és intézkedési terve, amelyet hétfői ülésén a fővárosi kabinet is elfogadott.

A terv szerint 2007 az átalakulás éve lesz, 2008-2009-ben stabilizálják a céget, amely 2010-től új fejlődési pályára áll.

A koncepció egyik fő eleme a költségcsökkentés mellett az új bevételi források felkutatása.

A tervezet szerint tovább szigorítják a jegyellenőrzést és növelik a pótdíjakat, és újból megfontolják az ellenőrök hatósági jogkörrel való ellátását.

A terv az elmúlt években már többször is vitát kavart.

Érdekes elem, hogy külső forgalmat is kiszolgáló töltőállomásokat alakítanának ki, azaz BKV-benzinkút hálózat létesülne.

A legfurcsább része a bevétel-növelési elképzelésnek a BKV-ajándéktárgyak gyártása és értékesítése, amely tág asszociációkra ad alkalmat.

Az új működési modell szerint 2008-ban már nullszaldós lehet a BKV gazdálkodása, szemben az idénre várt mintegy 17 milliárd forintos veszteséggel.

A koncepció nem tér ki arra, hogy a költségcsökkentés keretein belül milyen létszámcsökkenésre lehet számítani, ám abból, hogy az adminisztratív költségeket 20-25 százalékkal faragnák le, arra lehet következtetni, hogy jelentős mértékű elbocsátás várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×