eur:
394.29
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Budapestre hívta az európai államfőket a köztársasági elnök

Budapesti találkozóra hívta a novemberi tudományos világfórum keretében az európai államfőket a magyar köztársasági elnök. Sólyom László a nyolc uniós tagország elnökének kétnapos rigai fórumán elmondta: az őszi tanácskozáson az eljövendő nemzedékek iránti felelősségvállalásról tárgyalnának az államfők.

A kétnapos lettországi fórum zárónapján magyar kezdeményezésre került napirendre a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés ügye.

Sólyom László vitaindító beszédében úgy vélte: az idei év áttörést hozhat a fenntartható fejlődés szempontjából Európában, hiszen jó esély van arra, hogy az eddigi erőfeszítések meghozzák gyümölcsüket.

A köztársasági elnök hangsúlyozta: új technológiákra és jelentős beruházásokra van szükség, de szem előtt kell tartani, hogy az ökológia és a gazdasági fejlődés nem áll feloldhatatlan ellentétben egymással.

Az Európa jelenéről és jövőjéről szóló kétnapos rigai tanácskozáson a magyar köztársasági elnök mellett a német, a portugál, az osztrák, a finn, az olasz, a lengyel és a lett államfő vett részt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×