eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem kér az úthasználati díjból a Pest megyei közgyűlés

A köz- és gyorsforgalmi utakon a teherautósokra kivetett díjfizetés visszavonását kéri Pest Megye Közgyűlése. Szűcs Lajos, a szervezet fideszes elnöke szerint az intézkedés igazságtalan, átgondolatlan és csak károkat okoz.

A megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy országosan 42, Pest megyében három útvonalat érint a közlekedési tárca által hozott rendelkezés, amit semmiféle hatástanulmány nem előzött meg.

Szűcs Lajos hozzátette: a Budapest-Vác, a Budapest-Pilisvörösvár és a Kiskunlacháza-Dömsöd útvonalon a teherkocsikra kivetett újabb adónem következtében megnövekszik a környékbeli települések átmenő forgalma, mert a nehéz járművek ezeket az útvonalakat választják a plusz költség elkerülésére.

A fideszes politikus kifejtette: a megye 2400 kilométeres úthálózatán a főváros miatt eleve nagyobb forgalom az országos átlagnál, a burkolat nagy része felújításra szorulna, ám a költségvetés erre nem áldoz.

Harc súlykorlátozással?

Az elkerülésre lehetőséget biztosító utakon a Magyar Közút Kht. súlykorlátozást fog bevezetni abban az esetben, ha ezeket az utakat használják azok a gépjárművek, amelyeknek a meghatározott útszakaszokon úthasználati díjat kellene fizetni - mondta el az InfoRádióban Duma Viktor a vállalat üzemeltetési igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×