eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk

A médiaszemélyiség Havas, a művész Gálvölgyi

A hazai média többet foglalkozik a pártokkal és kevesebbet a művészettel, tudománnyal, mint a közönség szeretné - derül ki a GFK Piackutató januári felmérésből. Eszerint médiaszemélyiségként Havast és Friderikuszt, művészként Bodrogit és Gálvölgyit, tudósként Czeizelt tudják megnevezni a legtöbben.

A Népszabadságban közzé tett felméréséből az is kiderül, hogy a megyei napilapok a legolvasottabbak, azokat követik a bulvárlapok, majd a politikai napilapok. A rádióhallgatásban sincs újság, a két országos zenei kereskedelmi csatorna a leghallgatottabb, és csak utánuk következik a Magyar Rádió.

A kutatás érdekessége, hogy megvizsgálta a kormánypárti és ellenzéki politikusok szerepeltetését a médiában. Az adatok szerint jelentősen többen és többet szerepelnek a kormánypártiak a különböző hírműsorokban.

A Magyar Nemzetből kiderül: különösen nagy értékű hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt elrendelték a nyomozást azon feljelentés alapján, amelyet a Magyar Nemzetben feltárt Hankook-botránnyal összefüggésben nyújtottak be a rendőrségnek.

Eközben Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter elhárította a válaszadást az ügy által felvetett érdemi kérdésekre - fogalmaz a cikk.

A Napi Gazdaság szerint - ugyan egyre kevesebben vállalnak külföldön munkát - a más országokban dolgozó magyarok többségének jók a tapasztalatai. A legtöbben a jobb fizetés reményében költöznek külföldre.

Az idén már 369 magyar dolgozik az Európai Bizottságnál, ami - a többi tagországhoz viszonyítva - jó arány. A 2-13 ezer eurós nettó fizetésért azonban kemény teszteken kell átvergődniük magukat a leendő munkavállalóknak.

Robbanásszerűen fejlődik a magyar szállodaipar - derül ki a Világgazdaságból. A befektetők legfőbb célpontja Budapest, de a megyeszékhelyeken és a vidéki központokban is lesz bővülés.

A tavaly és 2008 végéig várhatóan befejeződő beruházások összértéke a lap becslése szerint eléri a 200 milliárd forintot, a hároméves időszak alatt nyíló hotelek száma pedig meghaladja a százat. A fejlődés elsősorban a magasabb kategóriákat érinti.

A nyugat-európai ingatlanárak elszállásával egyre több európai vásárló keres olcsóbb, de kellemes éghajlatú országokat, ahova eleinte csak nyaralni járnak, később azonban nyugdíjas éveiket töltik - olvasható a portfolo.hu-n.

A spanyol tengerpart ingatlanárainak drasztikus emelkedése után a vevők egyre inkább keletre orientálódnak, azonban közel sem állnak meg a magyarok körében is népszerű Bulgáriánál vagy Horvátországnál.

A nyugati vásárlók ingatlanéhsége a Földközi-tenger afrikai partjáig "kergette" a fejlesztőket, és már Marokkóban és Egyiptomban is golfpályákat, apartmanházakat építenek, elsősorban európai ügyfelekre számítva. Mindezt európai szemmel megfizethető áron kínálják, európaiaknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×