eur:
385.31
usd:
354.58
bux:
68136.2
2024. május 21. kedd Konstantin

Új vezető a fővárosi SZDSZ-frakció élén

Pártpolitikai csatározástól mentes munkára, a budapestiek ügyeinek hatékony képviseletére törekszik a fővárosi SZDSZ-frakció, hogy a következő választáson Demszky Gábor, vagy más liberális személyében, ismét esélyes főpolgármester-jelöltet állíthassanak - mondta John Emese, az SZDSZ fővárosi frakciójának múlt héten megválasztott vezetője.

A budapesti SZDSZ frakcióvezetője elmondta: a Fővárosi Közgyűlésben politikai máz nélküli érdemi munkára törekszenek, ennek érdekében személyes találkozók keretében rendezni kívánják kapcsolatukat az ellenzéki frakciókkal.

E találkozókon John Emese kezdeményezni fogja egy fővárosi egyezmény aláírását, amely rögzíti a legfontosabb városházi feladatokat és a velük összefüggő teendőket.

A múlt héten megválasztott frakcióvezető kitért arra is, hogy az SZDSZ hétvégén megválasztandó új országos elnökével a kerületi SZDSZ vezetők bevonásával már áprilisban szeretnének egyeztetni a városházán.

Elsődlegesen arról, hogy a főváros számára melyek azok a legfontosabb kérdések, amelyek kapcsán szükség lenne a kormány, a főváros és a kerületek kapcsolatának rendezésére.

A politikus példaként említette a közigazgatási reformot, a BKV helyzetét és az útépítések finanszírozását.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy John Emese a hétvégi országos tisztújításon az ügyvivői tagságra, Dancs Gábor frakcióvezető-helyettes pedig az országos tanácsi tagságra pályázik.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×