eur:
385.42
usd:
355.05
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Lehet gyűjteni az aláírásokat a kettős népszavazásról

Hitelesítette a Magyarok Világszövetségének népszavazási kezdeményezését az Országos Választási Bizottság.

A szervezet elnöke a múlt héten közölte: azért szeretnének ismét referendumot tartani, hogy kedvezményes feltételekkel kapjanak magyar állampolgárságot a határon túli magyarok.

Patrubány Miklós elmondta: a 2004-ben megfogalmazott kérdést változatlan formában juttatták el az OVB-hez. A parlamenti pártok nem támogatják kezdeményezést.

Az MSZP, a Fidesz, a KDNP és az MDF is úgy véli: erre a célra nem a népszavazás a megfelelő eszköz, míg az SZDSZ szerint a kettős állampolgárság számos problémát vet fel, ezért más megoldást kell találni.

Helytelenítenék egy újabb népszavazás kiírását az ügyben a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt valamint a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének vezetői is.

A 2004. december 5-én ugyanebben a témában rendezett referendum eredménytelen volt, mert a kérdésre nem adott azonos választ a választópolgárok legalább 25 százaléka.

Címlapról ajánljuk
Bíróság előtt az államcsínyre készülő Reichsbürger-csoport vezetői

Bíróság előtt az államcsínyre készülő Reichsbürger-csoport vezetői

A hesseni rendőrség 2022 decemberében csapott le a vád szerint államcsínyre készülő ún. Reichsbürger-csoportra. A feltételezett puccskísérlet vezetője, Heinrich Prinz Reuss türingiai ingatlanvállalkozó azóta több társával együtt őrizetben van. A bírósági tárgyalás maratoninak ígérkezik, annak második szakasza most kezdődött.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×