eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Gyurcsány: A Fidesznél majd fogyni kezd a remény

A kormányzás legnehezebb időszakának végéhez közeledünk - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP választmányának ülésén. A Fidesz szerint a kormányfő "hazugságai" csak rosszat hoztak az embereknek.

A szocialista pártelnök öt pontban foglalta össze azokat az érveket, amelyek állítását igazolják.

Ezek közé sorolta, hogy lezárult a kiigazítás politikájának első része, az egészségügyi reform legtöbb konfliktussal járó szakaszának már látszik a vége, és végéhez közlednek a tárgyalások az unióval az Új Magyarország Fejlesztési Terv pénzügyi kereteinek felosztásáról.

Negyedik pontként nevezte meg, hogy a szocialista párt a kongresszuson kiállt a kormány reformpolitikája mellett és elindította az MSZP pártreformját.

Gyurcsány Ferenc hozzátette azt is, hogy a radikális ellenzék az eddigi legélesebb politikai-hatalmi támadását indította a kormány ellen, ami kudarccal végződött.

Nagyobb fegyelem

Az ország gazdasági helyzetével kapcsolatban kiemelte: a kiigazító politika következtében a továbbiakban nem megszorító, hanem fegyelmezett költségvetésre van szükség.

Az egészségügy átalakításánál megfogalmazott kritikákra raagálva hangsúlyozta: a gyógyítást nem befolyásolja, ha a kórház fenntartója tiltakozásul nem köt szerződést az egészségbiztosítóval, de az önkormányzat sokat veszíthet.

Példaként Esztergomot említette, ahol az önkormányzat havonta 20 millió forintot veszíthet ezzel, amit saját zsebből kell a kórház működésére kifizetnie.

Okos és bölcs kompromisszumok

Az MSZP elnöke úgy vélte: a biztosítási jogviszony átalakítása csak egy okos és bölcs kompromisszum eredményeként alakulhat ki, amelyben a betegek érdekei az elsődlegesek.

Kitért arra is, hogy május elején indulnak az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális pályázatai.

Magyarország ebben Európában élen jár - hangoztatta a pártelnök.A reformfolyamatról azt mondta: az idő az MSZP-nek dolgozik és ellenfeleik azért akarták megbuktatni a kormányt, mert tudják, a szocialista párt elég érett ahhoz, hogy miután végrehajtja programját, eredményesen készüljön fel az újabb megmérettetésre.

"Ahogy magunk mögött tudjuk ezt a nehéz időszakot, úgy fog elfogyni a remény riválisainknál, hogy a radikális politikának lehet többséget szerezni, és úgy nőhet a magyar baloldalon a hit, hogy a progresszív politikával" ismét választást lehet nyerni - mondta.

Gyurcsány Ferenc megköszönte az MSZP-tagok és szimpatizánsok támogatását, mert szerinte kormányt nem az ellenzék, hanem a kormánypárt tudja megbuktatni.

Kijelentette: az MSZP-t kiemeli a magyar politika mezőnyéből, hogy képes befektetni a jövőbe, még akkor is, ha ez felülírja a pillanatnyi népszerűséget.

Fidesz: csak rosszat hozott Gyurcsány

"Gyurcsány Ferenc hazugságai mit hoztak eddig a magyar embereknek? Vizitdíjat, kórházi napidíjat, várólistákat, újabb adók miatt ellehetetlenülő vállalkozásokat, drasztikusan megnőtt gáz- és egyéb rezsiszámlát, közlekedési tarifaemeléseket, vasút- és iskolabezárásokat" - írta közleményében a Fidesz szóvivője.

Ezek után nyilvánvalóan nem véletlen, hogy a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az emberek többsége a kormányváltásban látja a megoldást - közölte Szijjártó Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×