eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Sólyom a magyar nemzet egységének kifejezése miatt látogatott Erdélybe

Nagyváradon fejezte be négynapos erdélyi magánlátogatását a köztársasági elnök. Sólyom László Tempfli József katolikus megyéspüspökkel és Tőkés László református püspökkel találkozott, és részt vett a Partiumi Keresztény Egyetem március 15-i ünnepi műsorán.

Az államfő a gálán elmondott ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta: látogatása a magyar nemzet egységét kívánta kifejezni, azt, hogy Magyarország nem fordított hátat a határon túli magyarságnak.

Útjának főbb állomásai közül külön kiemelte a magyar nyelvű iskolák végiglátogatását. Mint mondta: a magyarság megmaradásának záloga a tanulás, az értelmiség képzése.

Sólyom László úgy fogalmazott: olyan nemzetstratégiára van szükség, amely nem csak gazdasági értelemben integrálja a nemzetet, hanem szellemileg is.

A köztársasági elnök látgatást tett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnál is; itt egy környezetvédelmi rajzpályázat nyerteseinek adott át ajándékokat.

Sólyom László tegnap a kolozsvári Állami Magyar Operában mondott beszédet és március 15-e alkalmából kitüntetéseket is átadott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×