eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Egyelőre nem épül tovább a Nagymező utcai mélygarázs

Harminc napra felfüggesztette az elsőfokú építési hatóság a Nagymező utcai mélygarázs építését - mondta el a VI. kerület alpolgármestere. Ez idő alatt a beruházó és az önkormányzat megpróbálja tisztázni a mélygarázs kapcsolatos kérdéseket. A beruházó kártérítésre tart igényt.

Már megállapodott a VI. kerület a Nagymező utcai beruházóval a mélygarázs építési területének átadásáról, később azonban levél érkezett az önkormányzathoz, amelyben az állt: a beruházó megtiltotta a terület átadását a kivitelezőnek - mondta az InfoRádiónak a kerület alpolgármestere.

Bajor Zoltán hozzátette, az építtető tárgyalni kíván a kárigényről, valamint arról, ki hozza rendbe a területet: attól tart, ha ezt az önkormányzat teszi meg, az veszélyeztetné a már meglévő beruházásokat.

A kivitelező kötelessége, hogy betartsa az élet- és balesetvédelmi előírásokat. Éppen ezt hangsúlyozta az önkormányzat abban a határozatban is, amelyben harminc napra felfüggesztette az építési engedélyt - közölte az alpolgármester.

Nem időszerű a kártérítés kérdése

A beruházó írásban jelezte, hogy úgy véli, kára keletkezett, és bár a polgármester már tárgyalt a kérdésben a céggel, az önkormányzat úgy vél: a kérdés nem időszerű.

A legfontosabb most az, hogy a területet a március 14-ei határidőig visszakapjuk - közölte Bajor Zoltán.

Az alpolgármester elmondta: a beruházó harminc napra kérte az építési eljárás felfüggesztését, ez alatt az idő alatt minden bizonnyal eldől majd, hogy folytatódik-e az építkezés vagy nem.Már beszerezték az engedélyeket

A beruházó WK Bt. képviselője közölte: néhány dolgot mindenképpen tisztázniuk kell az építési engedélyezési eljárás lefolytatása előtt, ezért kérte annak felfüggesztését a beruházó.

A cég azt kifogásolta, hogy azok, akiknek problémájuk volt az építkezéssel, nem fordultak rögtön bírósághoz, amikor a közigazgatási hivatal elutasította a fellebbezésüket, hanem hagyták, hogy a kivitelezéshez szükséges drága engedélyeket beszerezzék.

Másfélmilliárd a kár?

A WK Bt. arról kíván megegyezni az önkormányzattal, hogy a  másfélmilliárd forintos kárt miként térítik meg - mondta Kovács M. Judit.

A beruházó képviselője hozzátette: ennek egy része egy új engedélyezési eljárás során és új építési engedély kiadása után megszűnik, egy része azonban mindenképpen megmarad.

Kovács M. Judit közölte: a német tulajdonos továbbra is jó beruházásnak tartja a Nagymező utcai mélygarázs megépítését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×