eur:
388.48
usd:
360.91
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Kis magyar abszurd: autóval viszik a vizitdíjat a sérült tűzoltók után

A fővárosi tűzoltóparancsnok külön alapot hozott létre amiatt, hogy pénteken az Egis gyógyszergyár egyik raktárában keletkezett tűz oltásakor megsérült tűzoltóktól az egyik kórházban vizitdíjat kértek. A tűzoltók szolgálatban nem tarthatnak maguknál pénzt.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az Egis gyógyszergyár oltásánál megsérült tűzoltók ügyéből okulva a parancsnok a hírközpont ügyeletén egy bizonyos összeget helyeztetett el.

Így ha bármely esetnél megsérül egy tűzoltó, akkor egy szolgálati autóval azonnal útnak indítják a szükséges összeget, hogy be tudják fizetni a vizitdíjat - mondta Molnár Péter.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez pontosan mekkora többletköltséget jelent - hangsúlyozta a szóvivő. "Ha adott esetben történik egy ilyen sérülés, akkor ezt a hírközpontunk ügyelete felé azonnal jelezni kell, (...) és akkor a mindenkori ügyeletes tisztünk azonnal intézkedik és egy szolgálati kocsival ki kell vinni a kórházba a pénzt" - közölte Molnár Péter.

A fővárosi tűzoltóság szóvivője szerint a pénzszállítást a készenléti létszámból meg tudják oldani. Molnár Péter hangsúlyozta, hogy a probléma most került felszínre és azzal nyilvánvalóan az Egészségügyi Minisztérium is most találkozott először.

A szóvivő úgy vélte, hogy az egyhónapos próbaüzem után a jogszabály-módosítás során a tűzoltók és a többi fegyveres testület tagjai, valamint a mentőszolgálat dolgozói is ingyenességet kaphatnak.

{{keretes_cim}}

Bár a tűzoltók és a polgári rendvédelmi szerveknél dolgozók rendelkeznek élet-, és balesetbiztosítással, ez nem vonatkozik a vizitdíj térítésére. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint egy joghézag miatt kell szolgálatban megsérült tűzoltóknak vizitdíjat fizetni az ellátásért. További részletek itt!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×