eur:
387.26
usd:
359.19
bux:
69015.78
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Orbán: nincs reform, csak pénzbehajtás

A Fidesz elnöke szerint egyetlen reform sem zajlik ma Magyarországon, csak pénzbehajtás van, a kormány intézkedései rontják az életminőséget.

Orbán Viktor pártja vitasorozatának életminőségről szóló budapesti zárókonferenciáján azt mondta: a kormány által reformnak nevezett változtatások valójában nem vezetnek el egy jobb minőségű élethez, hanem lerontják azokat a rendszereket, amelyek nélkül nem lesz európai szintű életminőség az egészségügy, az oktatás és a kultúra területén.

A Fidesz elnöke hozzátette: Magyarországon gazdasági fordulatra, erős ország megteremtésére van szükség.

Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője arról beszélt, hogy a kabinet a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével, az adóterhek növelésével, a kis- és közepes vállalkozások terheinek növelésével, valamint a tandíjjal vasfüggönyt húzott az emberek és a jobb életminőség közé.

Navracsics Tibor frakcióvezető bevezetőjében arról beszélt, mivel járulna hozzá az életminőséghez a miniszterelnök, az egészségügyi miniszter vagy a gazdasági miniszter, ha meghívták volna őket a konferenciára.

Gyurcsány Ferenc kordonokat, gumilövedékeket és szemmagasságban kilőtt könnygázgránátokat hozott volna, Molnár Lajos vizitdíj-automatát, Kóka János pedig néhány vasúti sínt, hiszen az ország számos pontján szombaton indulnak utoljára a kormány által megszüntetni kívánt vonatjáratok - tette hozzá a frakcióvezető.

Navracsics Tibor az InfoRádiónak azt mondta: az életminőségbe éppúgy beletartozik a jólét, mint a szabadság. A jólét az életminőség anyagi dimenziója, a szabadság pedig az immateriális dimenziója.

Azt gondoljuk, hogy minden felelősen gondolkozó magyar politikai erőnek ezeket az értékeket kell szem előtt tartani, ezek elérését kell célul kitűznie - tette hozzá.

A frakcióvezető a legnagyobb ellenzéki párt novemberi kongresszusán javasolt négyhónapos vitasorozatot az igazságosság, az életminőség, a közszolgáltatások, valamint a versenyképesség témakörében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
EP-választás: a szlovákiaiak jobban félnek az amerikai befolyástól, mint az orosztól
tudósítónktól

EP-választás: a szlovákiaiak jobban félnek az amerikai befolyástól, mint az orosztól

Az európai parlamenti választások közeledtével a szlovákok jobban tartanak az Egyesült Államok, mint Oroszország befolyása miatt – derült ki az Ipsos ügynökségnek a Európai Digitális Média Megfigyelőközpont számára készített felméréséből. A közvélemény-kutatás szerint még ennél is többen aggódnak amiatt, hogy maga az Európai Unió lesz ráhatással az uniós voksolásra.

Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Az ausztriai egészségügyi ellátás drámai helyzetének oka elemzések szerint az érvényben lévő "kétosztályos" rendszer. Ebben a betegek maguk dönthetnek arról, hogy a biztosítóval szerződésben álló orvosokat választják (Vertragsarzt), vagy pedig az ilyen szerződéssel nem rendelkező, egyfajta magánellátást biztosító (Wahlarzt) orvosok iránt táplálnak nagyobb bizalmat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×