eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Orbán: Magyarországon már nincsen demokrácia

A Fidesz elnöke szerint Magyarországon ma demokrácia nélküli többpártrendszer van. Orbán Viktor az egyik kereskedelmi televízió hírműsorában közölte: nem kér bocsánatot Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztertől, amiért azzal vádolta meg a rendőrséget, hogy politikai utasításra cselekedett.

A Fidesz elnöke szerint demokrácia nélküli többpártrendszer van Magyarországon. Orbán Viktor az egyik kereskedelmi televízió hírműsorában egyúttal kijelentette: ki kell tartaniuk a demokratikus eszközök mellett.

"A demokrácia keretein belüli megoldásokat keresünk, még most is, amikor meggyőződésem szerint Magyarországon már nincsen demokrácia. (...) Azt gondolom, hogy nekünk továbbra is a demokratikus eszközöket kell használnunk, és nem merítettük ki ezeknek a lehetőségeit" - mondta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Magyarországon demokrácia nélküli többpártrendszer van. A Fidesz elnöke közölte: a párt az elmúlt időszak politikáját úgy építette fel, lehetőséget adjanak a kormánypártoknak Gyurcsány Ferenc leváltására.

Nem kér bocsánatot

Nem kér bocsánatot a Fidesz elnöke Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztertől - jelentette be maga Orbán Viktor az egyik kereskedelmi televízió hírműsorában.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: "az a véleményem, hogy Magyarországon 2006. október 23-án a rendőrség politikai nyomásra és utasításra hajtott végre saját polgáraival szemben brutális rendőri akciókat".

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium korábban ugyanezért a kijelentésért három napon belüli bocsánatkérésre szólította fel Orbán Viktort.

A pártelnök szerint az előre hozott választások jelentik a megoldást Magyarország bajaira. Orbán Viktor közölte: nem azért rendezik március 15-ei megemlékezésüket az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, mert október 23-án ott emeltek barikádot a tüntetők, hanem mert ez a helyszín van legközelebb a Petőfi szoborhoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×