eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Orbán Viktor kész lemondani a 2010-es kormányfő-jelöltségről?

A Heti Válasz szerint a Fideszben úgy vélik: ha egy éven belül nem sikerül megbuktatni a kormányt, akkor erre legközelebb csak 2010-ben nyílhat esély. Az írás szerint a Fidesz miniszterelnök-jelöltje Járai Zsigmond lehet, Orbán Viktor pedig pártelnökként és frakcióvezetőként irányítaná a jobboldalt.

A HVG szerint a múlt heti moszkvai kormányátalakítás után egyértelműnek látszik, hogy a jövő évi elnökválasztás után is a Putyin-féle új orosz elit marad hatalmon. Az orosz társadalom továbbra is oligarchikus felépítésű, a politikai és gazdasági hatalom egy szűk elit kezében összpontosul. A régiek távozása keltette űrt hamar betöltötték az új oligarchák. Az utóbbi négy évben kialakult elitet elsősorban a politikai és gazdasági hatalom összefonódása jellemzi, többségük a szovjet és orosz titkosszolgálatok volt, illetve aktív tagja, valamint Putyin egykori szentpétervári kollégája, telekszomszédja és ismerősei közül került ki. Elemzők szerint a politikai hatalomhoz egyre inkább jelentős személyes jólét is kapcsolódik Oroszországban.

A Figyelő arról ír, hogy rossz idők járnak manapság az Egyesült Államokban az orvoslátogatókra. Maguk az orvosok, a fogyasztói érdekvédő csoportok és az állami hatóságok már hosszabb ideje ferde szemmel néznek a rendelőket és a kórházakat járó, nyomulós ügynökökre. Újabban azonban már a gyógyszergyárak vezetői is kezdik megkérdőjelezni, hogy ez az értékesítési gyakorlat kifizetődő. Az egyik nagy gyógyszergyár végén január végén a példátlan mértékű létszámleépítést jelentett be. A Figyelőszerint nem valószínű, hogy a két és félezer magyarországi orvoslátogatónak komolyan aggódnia kellene az állása miatt, mert nálunk a zömében orvos, vagy gyógyszerész végzettségű ügynökök a gyógyszerpiac fontos információit is elviszik az orvosokhoz. Másrészt egy-egy hazai egészségügyi intézménynek komoly érvágást okozna, ha elesne a promócióként kapott gyógyszerektől.

A Heti Válasz szerint a Fideszben azt mondják, hogy ha egy éven belül nem sikerül megbuktatni a kormányt, akkor erre legközelebb csak 2010-ben nyílhat esély. Az írás szerint Orbán Viktor kész arra is, hogy lemondjon a miniszterelnök-jelöltségről például Járai Zsigmond javára, ő pedig pártelnökként és frakcióvezetőként irányítsa a jobboldalt. A Heti Válasz információi szerint a Fidesz minden korábbinál komolyabban foglalkozik az árnyékkormány felállításának gondolatával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Váratlanul érte és nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a Kaszás Attila-díj idei elismertje lehet - mondta az InfoRádiónak Balla Eszter. A színművész a jó hangulatú közösségi létezés fontosságáról is beszélt, mert szerinte ez szorosan hozzátartozik a 2007-ben elhunyt színészről elnevezett díj szellemiségéhez.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×