eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

"A magyar rendőrség túl gyakran agresszív"

Németh Zsolt kriminológus szerint a rendőrség korántsem volt biztos a dolgában a móri bankrablás ügyében. Ezt bizonyítja, hogy a nyomozócsoport Kaiser Ede elítélése után is folytatta munkáját - mondta el a Rendőrtiszti Főiskola tanára.

Nemcsak működött a nyomozócsoport, hanem a munkájának tudják be, hogy most megváltozott az eredmény. A rendőrök is érezték a bizonytalanságot, hiszen nem volt meg a fegyver, nem volt egyértelműen azonosítható nyom Kaiser és Hajdú vonatkozásában - hívta fel a figyelmet a szakember.

Németh Zsolt szerint senki nem mondta, hogy teljesen biztosak lennének a rendőrök a dolgukban, de a kriminalisztika mai tudásával és eszközeivel megvalósítható folyamatot végigvitték.

A kriminológus szerint ott "csúszott el" az ítélkezés, hogy eredményt kellett produkálni, és a nagy akarásban jöttek a hibák.

Ezt eredményezi, ha nem hagyjuk békén az igazságszolgáltatást - jelentette ki Németh Zsolt.

Mi a rendőr?

Németh Zsolt kijelentette: egyetért Tölgyessy Péterrel, aki a tévészékház ostroma után azt írta, hogy az volt a baj, hogy a nagy tömeg szurkolt a pár tucat randalírozónak.

A magyar rendőrség túl gyakran agresszív a hétköznapi polgárokkal szemben, miközben túl gyakran tehetetlennek látszik az igazán veszélyes jelenségekkel szemben - jegyezte meg.

A szakember szerint a rendőrökben van egyfajta omnipotencia érzés, hogy "mindenható vagyok".

A kriminológus úgy véli: évtizedekig tart, míg a rendőrség megtanulja, mi a demokratikus állam, és bár fiatalemberekről van szó, ott vannak a szervezet évtizedes hagyományai.

Ráadásul Magyarországnak nincs rendészeti stratégiája, ami azt jelenti, hogy nincs tisztázva, hogy mi a rendőr: az állam csendőre, akitől félni kell, vagy a társadalom különleges feladatokat végző tagja - mondta a Rendőrtiszti Főiskola tanára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Váratlanul érte és nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a Kaszás Attila-díj idei elismertje lehet - mondta az InfoRádiónak Balla Eszter. A színművész a jó hangulatú közösségi létezés fontosságáról is beszélt, mert szerinte ez szorosan hozzátartozik a 2007-ben elhunyt színészről elnevezett díj szellemiségéhez.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×