eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Sokadik fordulat a móri mészárlás ügyében

A móri Erste Bank fiókjának bejárati ajtaján rögzített tenyérnyom-töredék nem azonos a két új gyanúsítottéval - közölte a Nemzeti Nyomozóiroda igazgatóhelyettese. Korábban a sajtóban az jelent meg, hogy a tenyérnyom megegyezik a veszprémi postásgyilkosság miatt elfogott és a móri bankrablással is kapcsolatba hozott két férfiéval, akiket hétfőn előzetes letartóztatásba helyeztek.

A sajtóinformációkkal ellentétben mégsem azonos a móri Erste Bank fiókjának bejárati ajtaján rögzített tenyérnyom-töredék a két új gyanúsítottéval - mondta el a Nemzeti Nyomozóiroda igazgatóhelyettese.

Zsombok György a közszolgálati rádiónak a nap folyamán azt nyilatkozta: az új vallomások alapján már nem biztos, hogy helytálló az a januári nyilatkozata, miszerint a móri ügyben elítélt Kaiser Ede kezében volt az a fegyver, amelyből töltényhüvelyt találtak egy erdőben.

Cáfolni azonban az új vallomások alapján sem lehet teljesen biztosan, hogy Kaiser Ede ott volt a vérengzés helyszínén - tette hozzá a Nemzeti Nyomozóiroda igazgatóhelyettese, aki elképzelhetőnek tartja, hogy az ügynek lesznek újabb gyanúsítottai is.

A közszolgálati televízió hétfőn este azt közölte, hogy nem két, hanem három elkövetője volt a móri gyilkosságoknak. Információik szerint N. László vallomásában azt mondta, rajta kívül még két elkövető volt jelen Móron, de egyik sem Kaiser Ede vagy Hajdú László.

Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda alezredese azt mondta a műsorban, hogy mindkét gyanúsított (részben önmagukat terhelő) vallomást tett, jelenleg ezeket ellenőrzik.

Címlapról ajánljuk
Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Váratlanul érte és nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a Kaszás Attila-díj idei elismertje lehet - mondta az InfoRádiónak Balla Eszter. A színművész a jó hangulatú közösségi létezés fontosságáról is beszélt, mert szerinte ez szorosan hozzátartozik a 2007-ben elhunyt színészről elnevezett díj szellemiségéhez.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×